De ideale zomerse salade voor een picknick

Oh, wat heb ik genoten van mijn zwangerschapsverlof. Hele mooie dagen in mei gehad, waarbij ik lekker even kon relaxen in de zon. Soms nam ik dan ook lekker wat te eten mee, zodat de honger me niet zou dwingen weer naar huis te moeten. De Saladbox Ellipse van Rosti Mepal werd mijn beste vriend. Deze is namelijk groot genoeg voor een (maaltijd)salade voor een persoon.

zomerse salade kipfilet frambozen

Gescheiden ingrediënten

In het grote compartiment onderin is er voldoende ruimte voor alle ingrediënten die elkaar niet bijten. Daarnaast kun je in het aparte compartiment bovenin ingrediënten bewaren die je droog wilt houden, zoals noten of brood. In de kleine mini box kun je vervolgens nog dressings of pijnboompitjes meenemen, ideaal! Daarnaast gebruikte ik er ook het bijbehorende bestek bij, zodat ik in een keer helemaal klaar was voor een heerlijke zonnige lunch. De saladbox is onbreekbaar, lekvrij en mag in de vaatwasser trouwens.

ellipse saladbox

En wat nam ik er dan in mee? Ik geef je mijn recept voor een heerlijke zomerse salade!

Zomerse salade met gerookte kipfilet en frambozen

Ingrediënten voor 1 persoon

 • 125 gram sla
 • 150 gram gerookte kipfilet in plakjes
 • 1 lente-ui in dunne ringetjes
 • 1/2 avocado
 • 1/4 komkommer in plakjes
 • 40 gram pecannoten
 • 40 gram amandelen
 • 150 gram frambozen (of aardbeien)
 • 2 el extra vergine olijfolie
 • 1/2 el balsamicoazijn
 • Zout en peper

Rooster de noten in een droge koekenpan. Ontpit de avocado en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in repen. Meng dit met de sla, kipfilet, lente-ui, komkommer en 130 gram van de frambozen. Prak de overige 20 gram van de frambozen (mag uit de diepvries, laat ze dan eerst ontdooien) door de olijfolie en azijn. Voeg peper en zout naar smaak toe aan deze dressing. Doe het slamengsel in het grote compartiment van de saladbox en de noten in het bovenste gedeelte. De dressing gaat in de mini box. Bestek mee, en op naar de zon! Ter plekke kun je alle ingrediënten voor deze zomerse salade door elkaar mengen.

saladbox ellipse pink Rosti mepalSaladbox Ellipse pink

Ik testte de roze variant van de Saladbox Ellipse, maar deze is ook in Aqua, Lime en Wit verkrijgbaar voor 14,99 Euro in de webshop van Rosti Mepal. Het bijbehorende bestek (in dezelfde kleuren verkrijgbaar) kost 9,99 Euro.

 

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *