Regenboog recepten: De groene kleur van zalmtaartjes met spinazie

zalmtaartjes met spinazie en paprika

Groen!

Groene groenten zijn er in overvloed en ze zijn allemaal zeer gezond. De top drie wordt gevormd door boerenkool, broccoli en spruitjes. Ik kies voor spinazie, die op een vierde plek is geëindigd, van meest gezonde groene groente. Iets eenvoudigs, gezond en het mag er leuk uitzien. En deze keer lactosevrij, omdat een vriendin kwam borrelen. En zij heeft dus de pech producten met melk niet te verdragen. Check dus vooraf wat de ingrediënten van de bladerdeeg zijn. Met de drankjes alvast in de koelkast klaargezet, ging ik aan de slag met deze zalmtaartjes met spinazie (bereiding 15 minuten).

zalmtaartjes spinazie

Zalmtaartjes met spinazie

Ingrediënten voor 6 personen

  • 8 blokjes diepvriesspinazie (voor een lactosevrij recept niet de ‘a la crème’
  • 1 gele paprika in reepjes (zaadlijsten verwijderen)
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 150 gram gerookte (Schotse) zalm
  • peper
  • zonnebloempitten

zalmtaartjes met spinazie ovenBereiding

Ontdooi de plakjes bladerdeeg en de blokjes spinazie. Laat het vocht zoveel mogelijk uit de spinazie druppelen. Leg de ontdooide vellen bladerdeeg op bakpapier, bestrijk ze met de ontdooide spinazie (houd 1 cm rand vrij), leg er stukken zalm op en versier dit met reepjes gele paprika. Knijp de punten van het bladerdeeg samen, zodat de randen van de taartjes iets omhoog komen. Vermaal wat peper boven de taartjes. Bak de taartjes 35 minuten in een oven op 180 graden. Bestrooi de taartjes met geroosterde zonnebloempitten. De taartjes kun je zowel warm als koud serveren.

zalmtaartjes met spinazie en zonnebloempitten

Onder de loep

Wat is kant-en-klare bladerdeeg toch een zegen. Je kunt er altijd iets lekkers mee maken, zoals deze zalmtaartjes met spinazie.

Written By

Special Agent PixyFoody houdt van haar camera, van kookboeken en van gezond & puur eten. Kookboeken zitten bij haar niet onder de vlekken; ze koestert ze om inspiratie op te doen, en vooral om foto’s te bekijken. Door haar lens neemt ze de gerechten waar. Is het eten fotogeniek? Eten mag dus zowel energie geven, als heerlijk smaken en bij voorkeur er ook nog aantrekkelijk uitzien. De verleiding van eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *