Yada Yada market geopend

Vandaag waren we aanwezig bij de officiële publieksopening van Yada Yada market, de internationale food court op de Hemkade in Zaandam. De markt van ruim 2.000 vierkante meter biedt ruimte aan zo’n 90 outlets, waarvan 30 food outlets met streetfood uit alle werelddelen. De marktkramen worden flexibel verhuurd, zodat er een levendig en regelmatig wisselend aanbod gegarandeerd is.

Yada yada market

Melting pot

Zuid-Afrikaan Paul Rutzen is initiatiefnemer van Yada Yada Market. Al eerder opende hij een grote food court in Kaapstad. “Bay Harbour Market is gelegen aan het water en loopt sinds de opening als een trein. Het is één grote melting pot van culturen, eten, drinken, kunst en muziek en trekt een zeer gevarieerd publiek aan. Het viel ons op dat hier ook veel Nederlanders op af komen, en vanuit dit oogpunt is het idee ontstaan om het concept naar Amsterdam te brengen. Na enige tijd zoeken viel ons oog op deze locatie; groots, industrieel en aan het water. Het is perfect!” aldus Rutzen.

Yada yada market

Markthallen zijn hot

Het concept Markthal is hot, de voorbeelden in Rotterdam en de Foodhallen in Amsterdam zijn veelbelovend. Ook hier is het gebouw bepalend. Yada Yada is gesitueerd in de oude munitiefabriek op het Hembrugterrein. Het gebouw heeft een complete metamorfose ondergaan, waarbij de industriële elementen behouden zijn. De markt is ruim opgezet met aan weerszijde verschillende food outlets.

The Rough Kitchen

Wij proeven bij The Rough Kitchen van Marcus Polman en Jord Althuizen van hun flammkuchen met BBQ Porc. Wat ons betreft het ideale fusion streetfood gerecht, waarbij Oostenrijk en Amerika een beetje samen komen. De flammkuche is heerlijk krokant en hapt lekker wel. De pulled porc er bovenop smelt op je tong en is heerlijk van smaak. Polman: “Wij brengen op Yada Yada een ode aan het ware vlees. Met onder andere de nieuwe The Rough Burger, een juicy 200 grams, 100% Aberdeen Angus burger met merg, die wij speciaal voor Yada Yada hebben ontwikkeld.”

flammkuche rough kitchen

De roots van de eigenaar zijn ook terug te vinden in de wijnbar. Er is een heel scala aan Zuid-Afrikaanse wijnen verkrijgbaar. Daarnaast opent binnenkort ook een cocktailbar. Yada Yada is van donderdag tot en met zondag geopend. Het is goed te bereiken per auto en je kunt gratis parkeren. Daarnaast vaart een speciale pont elke twee uur vanaf steiger 14, achter Amsterdam Centraal Station, naar de Hembrugkade.

zuidafrikaanse wijnbar Yada Yada

Yada Yada Market, Zaandam

Adres: Hemkade 18, 1506 PR Zaandam

Website: Yadayadamarket.nl

Openingstijden:
Donderdag: 13.00 – 20.00 uur
Vrijdag: 16.00 – 22.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
Zondag: 13.00 – 19.00 uur

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *