Wine bar Mendoza: Goede wijn behoeft méér krans!

Mijn aanloop naar deze plek was verre van relaxt (iets met afgezegde afspraken) en daardoor werd ik er eigenlijk ook wel steeds nieuwsgieriger naar Wine bar Mendoza. Samen met de dame Puur ging ik dus op ontdekkingstocht. Een ruim assortiment Argentijnse wijnen en culinaire hapjes; laat maar komen!

wine bar mendoza zalm

Wijnbar met clubsfeer

Een beetje verstopt achter Gauchos loop je naar achter, richting de Bergse plassen. Wine bar Mendoza heeft een spectaculaire view over het water, een geweldig terras en binnen een warm, gezellig interieur. De sfeer is helemaal wat je van een wijnbar verwacht: natuurlijke, warme materialen, sfeervolle verlichting en een relaxt muziekje creëren een fijne clubsfeer. De restyling dit voorjaar is met zorg gedaan! Tussen alle mooie dagen van de afgelopen weken treffen wij nu net een frisse avond en dus zitten we binnen.

wine bar mendoza wijnkaart

Dertig wijnen per glas

Het menu telt 2 pagina’s met hapjes en tapas en zeker zo’n tien pagina’s met wijnen; per glas, per fles en met icoontjes om je wegwijs te maken. Direct in the mood rekenen wij op een goed wijn advies en een mooie toelichting. Helaas komt die verwachting niet uit en blijft het bij de vraag welke wijn wij zouden willen hebben. Dame Puur gaat voor een Pinot Grigio, die bijna kleurloos is in het glas. Zelf kies ik een Viognier, prachtig goudgeel. Ik weet toevallig dat dit een zachte, romige wijn is (voor iedereen die ‘chardonnaymoe’ is), maar had er graag een toelichting bij gehad en eigenlijk gewoon een advies voor bij de hapjes.

wine bar mendoza wijn

Kleine, maar culinaire kaart

De kaart is compact. En al kun je een prima menu samenstellen; wij krijgen toch de indruk dat wijnbar Mendoza vooral dé plek is voor een (late) lunch of een borrel. Het maakt de keuze in elk geval niet onnodig ingewikkeld, en de smaken blijken perfect!

wine bar mendoza nachos

Gerechtjes om te delen

Wij kiezen ieder twee gerechtjes en besluiten deze te delen. Aangevuld met een portie patatas bravas hebben we ruim voldoende aan onze keuze: nachos (heerlijke verse guacamole!), gemarineerde kipspiesjes, rauwe zalm gegaard in soya en gele Peruaanse peper en albondigas. Die laatsten komen met een goddelijke met truffelsaus en vooral de zalm vind ik echt perfect.

wine bar mendoza hapjes

Goede wijn behoeft méér krans!

De vraag of we nog een glas wijn willen, wordt vrij snel opgevolgd met nogmaals eenzelfde glas voor ieder. Als we afrekenen en weggaan, verbazen we ons er eigenlijk over, dat niet eens is gevraagd of we wat anders wilden proberen. Het personeel is ondertussen al weer met anderen bezig en ziet ons niet vertrekken. Ook dat voelt een beetje onpersoonlijk. Met een assortiment van meer dan dertig wijnen per glas, verwacht je toch echt wel wat meer aandacht voor de wijn én de klant… Ook als je geen Smaakspion bent, toch?

wine bar mendoza wijnkast

Wine bar Mendoza

Adres: Weissenbruchlaan 149, 3054 LM  Rotterdam
Website: Winebarmendoza.nl
Onder de loep: De lichte teleurstelling over de bediening werd ruim goed gemaakt door de uitgesproken smaak en de presentatie van de gerechten. Het terras, de plek, het water… Ik heb toch een mentale notitie gemaakt, dat ik nog eens terug moet met terrasweer!

Written By

Druk-druk-druk… That’s me! Klein van stuk en altijd bezig. Druk met werk en thuis met mijn twee pubers. Eten is voor mij vooral een sociale activiteit. Ik kook graag en het liefste als ik uitgebreid tijd heb. Al 20 jaar geniet ik van een kookclub met vrienden uit mijn studententijd! Heerlijk om elkaar na al die jaren nog steeds te treffen, rond een goed gevulde tafel met passende wijnen. Bij voorkeur dus een vérse, zelfgemaakte pasta, maar uit pragmatische overwegingen wordt ook het vaak een kant-en-klare variant... Het ‘koken-voor-iedere-dag’ is een ander verhaal. Het best is lastig om iedere dag iets lekkers op tafel te zetten, met kieskeurige kids. Toen ze klein waren had ik ‘Kindermenuutje-met-een-parapluutje’ bedacht, om meer variatie in kindermenu’s in restaurants te promoten. De jongens kregen regelmatig nieuwe dingen voorgeschoteld, onder het mom van een test-recept. Tot ze er achter kwamen dat het vooral een idee was. En dat deze HittePetit vééél te druk was om er écht werk van te maken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *