Dit weekend weer wijn proeven in de Wijnhaven

wijnhaven.aspEen paar keer per jaar organiseert Wijnhaven Wijnimport een proeverij in een loods aan de Rotterdamse Rijnhaven, waarbij de wijnproducenten zelf hun wijnen presenteren. Je krijgt een glas en een lijst met genummerde wijnen (meer dan 100) en proeven maar! Je wandelt langs de verschillende tafels van de producenten die ieder gepassioneerd over hun heerlijke wijnen vertellen.

20 wijnhuizen

wijnhaven_proeverijOp zaterdag 8 en zondag 9 november zijn het nieuwe Duitse Weingut Weber, La Dama (Amarone uit Veneto), de cava’s van Mas Macia, Château Henri Bonnaud en Bodegas Costers del Sió aanwezig. De volledige lijst van meer dan 20 deelnemende wijnhuizen is terug te vinden op hun website. Daarnaast is er op culinair gebied ook het nodige te proeven: van Kaviaar van Jacobus Toet, heerlijke knapperige Flammkuchen van Alex Klein tot aan Italiaanse delicatessen van Golosita. En er wordt Bavette wordt gegrild op de Beefer!

12 voor 10

Het is voor ons de uitgelezen mogelijkheid om de wijnvoorraad weer eens aan te vullen. Zeker aangezien er tijdens de proeverijen altijd een aanbieding is, waarbij je 12 flessen voor de prijs van 10 krijgt. Is 12 toch iets te veel voor jouw voorraad, of vind je het leuker wat minder van meer wijnen te kopen? Doe dan als wij en trommel je vrienden op. Als je wijnsmaak een beetje overeen komt, vind je altijd wijnen waar meerdere mensen in geïnteresseerd zijn. En dan kun je dus ook bijvoorbeeld met 4 of 6 flessen profiteren van de aanbieding. Wij zijn er dit weekend zeker weer bij.

Wijnhaven najaarsproeverij

Openingstijden: Zaterdag 8 en zondag 9 november van 12.00 tot 18.00 uur

Adres: Rijnhaven Zuidzijde 12-A, 3072 AJ Rotterdam

Website: Eurowines.nl/wijnhaven-wijnimport

Onder de loep: Gepassioneerde wijnproducten laten je hun wijnen proeven en voor een mooie aanbieding meenemen.

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *