Wijnbar Boelen & Boelen

Om ons wijngehalte op peil te houden, togen we deze keer naar Wijnbar Boelen & Boelen in de Amsterdamse Pijp. Eerlijk gezegd wilden we eigenlijk naar So Vine op de Amstelveenseweg, maar daar hadden de eigenaren een vervelend probleempje. Iets met autopech in Frankrijk tijdens een wijnreis. En daardoor was de zaak gesloten, helaas. We hopen dat ze inmiddels heelhuids terug zijn en we komen snel voor een herkansing uiteraard.

 

Wijnbar / Restaurant

Wijnbar Boelen & Boelen in de Amsterdamse PijpWe weken dus uit naar de oude vertrouwde Wijnbar Boelen & Boelen aan 1e v/d Helststraat 50. Alhoewel, vertrouwd? Er was hier wel iets anders dan dat ik mij herinnerde van lang geleden. Maar ik wist niet precies meer wat… En was het nu een Restaurant slash wijnbar of toch wel vice versa? Het menu zag er best lekker uit: Wilde coquilles met knolselderijpuree en saus van kastanjechampignons, Stoof van wildzwijnwangetjes met ratatouille van knol, Grietfilet met truffelhollandaise…

 

Maar goed, we dwalen af. Want wij kwamen voor de vino!

Doordrinker

wijnbar_boelen_albarinoWe begonnen met een Crémant de Bourgogne, met een oestertje erbij. Heerlijk glaasje en heerlijk hapje. Daarna ging ik verder met de Albariño, Martin Codax, Rias Baixas, Galicië. Zoals ik al hoopte heerlijke mineralig, natte steen, groene appeltjes, beetje citrus, sappig en fris en meer van dat soort dingen. Dat kan ik de hele avond wel drinken. Mijn tafelgenoot koos de Sauvignon Blanc, Marlborough, Wairau River Wines. Deze was echter wel heel (grape)fruitig en daardoor niet een echte doordrinker. Ze stapte daarom over op mijn Albariño. Erbij een prima kaasbordje.

Knus?

We konden er niet helemaal onze vinger op leggen, maar er was iets aan deze zaak dat de potentie had om gezellig en knus te zijn. En toch was het dat niet helemaal. Maar dat kan misschien gewoon gelegen hebben aan het feit dat we er wel op een heel doordeweekse dinsdag zaten en het niet echt druk was. Of dat we werden afgeleid door de enorme ventilatoren aan het plafond of de internationale gasten aan de tafel naast ons die zichzelf goed verstaanbaar maakten (en nee, het waren geen Amerikanen).

 

Hoe dan ook, we rolden verder wel erg vrolijk weer naar buiten.

_ _ _

 

Wijnbar Boelen & Boelen, Amsterdam

Adres: 1e v/d Helststraat 50, 1072 NV Amsterdam

Website: Wijnbar.nl

Onder de loep: Goede wijnen en ‘snacks’ en het 3-gangenmenu lijkt het proberen waard.

Written By

Petra de Jong schrijft onder PuurPetra, omdat ze van eten en drinken houdt dat zo puur mogelijk is, maar ook van ‘puur genieten’ in de breedste zin van het woord. Van patat tot kreeft en van bier tot champagne. Haar culinaire helden zijn Donna Hay en Anthony Bourdain. Donna Hay omdat haar recepten altijd heel puur zijn. Gemaakt met een paar goede ingrediënten, bijzonder gecombineerd en vaak nog makkelijk te maken ook. En niet te vergeten: haar kookboeken zijn prachtig vormgegeven. Anthony Bourdain ontdekte ze op 24Kitchen. Deze chef-kok uit New York reist de wereld rond en beleeft allerlei culinaire avonturen. En daar neemt hij je als kijker helemaal in mee. Wel met een rauw randje, want Anthony schuwt een beetje gevloek of dronkenschap niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *