Recept voor sesam-honing wentelteefjes met DREAM Almond Oat

sesam-honing wentelteefjes dream almond oat

Net als vroeger

Nergens kon ik zo lekker lunchen, als thuis bij mijn moeder in de keuken. Op woensdagmiddagen bakte ze pannenkoeken, of bakte ze wel eens aardappels op voor op brood. En ook, natuurlijk, de bekende wentelteefjes. Wit brood, korstjes eraf,  bakken en dan bestrooien met kaneel en suiker.

Moderne variant

Net als iedere ouder verras ik mijn kinderen graag met een lekkere (en verantwoorde) lunch. Mijn wentelteefjes bak ik van bruin brood, aangezien ik gewoon geen wit brood in huis haal. En ja, ze smaken net zo lekker. Net als vroeger. En afgelopen weekend wilde ik graag ook een nieuwe draai geven aan mijn wentelteefjes. Wat zou lekker bij elkaar smaken? Het mag natuurlijk wel zoet zijn. Echter ook een vleugje hartig?? Zo ontstond het idee van sesam-honing wentelteefjes. En omdat er bij ons geen ‘gewone’ melk meer in de koelkast staat, dus DREAM Almond Oat gebruikt. Een subtiel zoete melkvariatie gemaakt van amandelen en haver. Op de een of andere manier genieten we niet echt van een glas met dit gekoelde drankje, maar voor kokkerellen is DREAM Almond Oat perfect.

Ingrediënten

  • 4 volkoren zonnebloempit boterhammen
  • 1 ei
  • 200 ml DREAM Almond Oat (je kunt natuurlijk ook gewone melk, kokosmelk, rijstmelk of welke melkvariatie dan ook gebruiken)
  • honing
  • sesamzaad
  • kokosolie

Klop het ei en de amandelmelk los in een diep bord. Wentel de sneetjes brood 1 voor 1 door het eimengsel en stapel ze op een bord. Schenk de rest van het eimengsel over de broodstapel. Laat intrekken.

Verhit een lik kokosolie in een  ruime koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in 5 minuten goudbruin. Keer halverwege. Neem ze uit de pan, verhit de rest van de boter en bak de rest van de wentelteefjes goudbruin.

Besmeer de wentelteefjes met honing en bestrooi ze met sesamzaadjes.

dream almond oat mok

Onder de loep

DREAM Almond Oat is een lekkere vervanger voor melk. We gebruiken hem in de havermoutpap, in de pannenkoekenmix en voor wentelteefjes. Als vervanger van melk drinken, bevalt ons minder qua smaak helaas. DREAM Almond Oat is verkrijgbaar bij alle grotere supermarkten. Richtprijs 2,19 euro.

Written By

Special Agent PixyFoody houdt van haar camera, van kookboeken en van gezond & puur eten. Kookboeken zitten bij haar niet onder de vlekken; ze koestert ze om inspiratie op te doen, en vooral om foto’s te bekijken. Door haar lens neemt ze de gerechten waar. Is het eten fotogeniek? Eten mag dus zowel energie geven, als heerlijk smaken en bij voorkeur er ook nog aantrekkelijk uitzien. De verleiding van eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *