Deuren van Warung Mini blijven open tijdens renovatie

Voor saoto soep gingen we al jaren het liefst naar Warung Mini in Rotterdam. Een donker hol (souterrain zou je in mooi Nederlands kunnen zeggen) aan de Witte de Withstraat, waar de heerlijkste dingen over de toonbank vlogen. Maar Warung Mini is aan het verbouwen, dus zit er een paar pandjes naar links een tijdelijke locatie ‘Mini 53’. We gingen op onderzoek uit of de saoto er nog steeds zo goed smaakt.

Saoto_soep_warung_miniHemels

En dat doet ie! Een rijk gevulde kom met kipflinters, gebakken uitjes taugé, een gekookt eitje en daarbovenop heel veel smaak. Er wordt een bakje rijst bij geserveerd, die je alleen al met de sausjes van tafel (een ui compote, zoete ketjapsaus en hete gele sambal), al lekker op kan smikkelen. Maar een hapje rijst met de ketjapsaus en dan een hapje saoto is wat ons betreft helemaal hemels.

Bakkeljauw_sopropo_warung_miniSurinaamse broodjes

Om nog even wat andere dingen te proeven, kiezen we ook voor een broodje Bakkeljauw. Altijd een klassieker in een Surinaams eethuisje, maar we vinden deze een beetje flauw. Dan maar een hap zetten in de Sopropo, die we ook bestelden. Het is een broodje met bittermeloen gevuld met kipgehakt. Klinkt heel spannend, en zo smaakte hij ook. Eerst proef je de zoetzure saus en het gehakt, en dan na een tijdje komt het bittertje van de bittermeloen door. Hele fijne, aparte combinatie. En als het bittere te lang in je mond blijft hangen, neem je gewoon een slokje Fernandes er achteraan. Want dat hoort er dan ook wel weer bij. Mierzoete Surinaamse limonade, maar de pink melon smaak die wij hebben is lekker fris.

Verbouwing

De tijdelijke locatie kan ons niet echt bekoren. Het ziet er allemaal netter en hygiënischer uit, maar de charme van de oude Warung Mini is er wel van af. M’n tafelgenoot noemt de bij elkaar geraapte houten accenten ‘een fusion van niks’. Maar gelukkig is het tijdelijk en kijken we reikhalzend uit naar het resultaat van de verbouwing.

Mini 53

Adres: Witte de Withstraat 53, 3012 BM, Rotterdam.

Website: Warungmini.com

Onder de loep: Het adres voor saoto soep. Update: Inmiddels is Warung Mini op nummer 47 weer geopend. Vanuit nummer 53 opereert nu de bezorgservice van Warung Mini

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *