Authentiek Italiaanse beleving bij Vino e Cucina

Zoek op internet naar Italiaanse restaurants en je krijgt een ronduit overweldigend aanbod gepresenteerd. Zelfs als je je zoekvraag beperkt tot alleen een grote stad als Den Haag of Rotterdam. De meeste Italiaanse restaurants serveren heerlijk eten, waarop etiketten als authentiek, origineel, puur en ambachtelijk allemaal moeiteloos toepasbaar zijn. Toch zit er verschil tussen de ene ‘Italiaan’ en de ander. Dus welke kies je waarom? Puur-Allure doet verslag van hun keus (zoals Vino e Cucina onderaan dit artikel) en smaakbevindingen.

Pizza of Italiaanse specialiteiten?

Wanneer je Italiaans besluit te gaan eten, bestaat de hoofdkeus natuurlijk allereerst uit de vraag of een van de disgenoten voor pizza kiest, of niet. Hoeft er geen pizza op de kaart te staan, dan kom je al snel terecht bij de restaurants met ‘Italiaanse specialiteiten’. Maar ook daarin is de keus nog steeds zeer ruim.

The good taste, simply served

Een mogelijke tweede afweging is de vraag waar de specialiteiten op het menu uit bestaan. Ben je bijvoorbeeld wel of niet speciaal op zoek naar gerechten bereid met truffel, of zelfs de zeldzame witte truffel? Of zoek je een eenvoudiger, authentieke ‘cucina Bolognese’?

A la carte of menu?

Vervolgens kan vooraf op de website (of natuurlijk ouderwets bij de deur van het restaurant zelf :-)) worden gekeken hoe uitgebreid de ‘a la carte-kaart’ is. Zelfs in de beste restaurants komt het tegenwoordig steeds vaker voor dat er allerlei vooraf vastgestelde (drie- tot soms wel negengangen)menu’s worden aangeboden. De keus om het menu zelf naar eigen smaak samen te stellen uit diverse voor-, tussen- en hoofdgerechten, is daarbij dan vaak zeer beperkt.

Authentiek

Over de website gesproken: deze biedt soms een aardige impressie van hoe je aan je tafeltje komt te zitten. ‘Authentiek’ staat soms gelijk aan het zitten aan ‘gammele’ houten tafeltjes. Soms moet je zelfs een schoenlepel bestellen om jezelf daarmee in de nauwe ruimte tussen stoel en tafeltje te prutsen. Waarbij je mag hopen dat je daarbij aan de achterkant niet tegen een andere gast aan knalt. De vraag is of je vindt dat dat juist bijdraagt aan ‘de authentieke Italiaanse beleving’. Of dat het gedeeltelijk je avond verpest.

vino e cucina Den haag

Vino e Cucina

Langs onder meer dit type afwegingen kiezen we uiteindelijk Vino e Cucina, in Den Haag (een GaultMillau 11-punter). Je kunt hier Italiaanse specialiteiten eten en de kaart is zeer ruim (en bevat geen pizza’s). De website geeft ons vooraf een goed (want 360˚) beeld van hoe je zit, en dat lijkt ons ruim en stabiel genoeg.

vino e cucina prosecco

Smaakbeleving

Vino e Cucina schenkt uitstekende wijnen, waaronder deze prosecco, rond en vol van smaak. We kunnen verder een lange opsomming van gekozen gerechten en bijbehorende smaaksensaties geven. Maar we volstaan met te zeggen: dit is een uitstekend restaurant, waar je echt culinair wordt verwend. Nou, één smaaksensatie dan: de bij de tournedos geserveerde saus gebaseerd op een combinatie van Parmezaanse kaas en truffel is echt goddelijk. Als je natuurlijk van truffel houdt.

vino e cucina hoofdgerecht

De ‘authentieke beleving’ is daarbij maximaal, alleen al door het feit dat het bedienend (Italiaanse) personeel nogal gebrekkig tot vrijwel geen Nederlands spreekt. Het verbaasde ons dan ook niets dat het restaurant helemaal vol zat (ook al was het zaterdagavond). 

vino e cucina nagerecht

Onder de loep

Vino e cucina behoort tot de betere Italiaanse restaurants van ons land. Het aanbod van originele gerechten vanuit de keuken is groot en er is voor iedereen wel wat lekkers op de kaart te vinden. De gerechten komen mooi, maar zonder al teveel tierelantijnen opgemaakt door .Voor een opmaak met zes kleuren bloemetjes op het bord moet u beslist bij een ander soort restaurant zijn. Op de visitekaartjes van het restaurant prijkt dan ook de slogan: ‘the good taste, simply served’. Dat klopt wat ons betreft helemaal. En we gaan hier daarom zeker terugkomen.

Vino e Cucina

Adres: Parkstraat 37, 2514 JD Den Haag

Website: Vinoecucina.nl

Openingstijden: Lunch van maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 14.30 uur. Diner van maandag tot en met zaterdag van 17.30 uur tot 22.30 uur.

Parkeren: zeker ’s avonds is het erg makkelijk een parkeerplek te vinden in de Parkstraat.

 

Tags from the story
, , ,
Written By

Voor mrs. Puur en mr. Allure hoort gastronomie altijd vergezeld te gaan door ouderwets gastheerschap. De dis is bij voorkeur puur, en het mag met veel allure worden gebracht. Maar waar het echt nóóit aan mag ontbreken, is het gevoel dat je zeer welkom bent en dat de restaurantbrigade er alles aan doet om je een plezierige avond te bezorgen. Een ober die bijvoorbeeld op één avond vier keer tegen je stoel aanloopt (zoals meegemaakt in een bekend restaurant met 3 Michelin-sterren): het is reden genoeg om er nooit meer te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *