Een (pop-up) Parel: Vers Hoeksche Waard

Eens in de zoveel tijd kom je een restaurant binnen waar je alleen maar kunt denken: wow (!), dit gaat een fantastische lunch worden. Zo’n ervaring hebben wij zojuist beleefd bij Vers Hoeksche Waard. Langs een klein dijkje, op 20 minuten rijden van Rotterdam, staat een kersenkas, waar je letterlijk tussen de kersenbomen kunt genieten van heerlijk eten, van het uitzicht over het boerenland, van de zon en van de rust.

Vers Hoeksche Waard: tafelen

Een kas vol passie bij Vers Hoeksche Waard

Vers Hoeksche Waard is een pop-up restaurant (wat sinds deze week open is) dat voor de zomermaanden zijn deuren opent voor de lunch en het diner. Het wordt gerund door Edwin en Esther, die dit altijd al als hun droom hadden om een restaurant te beginnen. Die passie spat er ook duidelijk vanaf!

Vers Hoeksche Waard: chef Edwin EsmeijerSit back and relax

Na een warm welkom en een verrassende eerste indruk door glas in lood deuren midden in de kas, krijg je een plek toegewezen aan de lange tafel. Met enthousiasme wordt het concept uitgelegd. Er is vakkundig een heerlijk menu samengesteld, je hebt de keuze uit 3, 4, of 5 gangen. Wij gingen voor de volle ervaring en kozen het vijfgangen menu. Nieuwsgierig? Sit back en relax… de foto’s vertellen het verhaal.

Het menu

Na de amuse van Wagyu beef, starten we de 5 gangen met griet, asperges met Italiaanse ham, balsamicoparels en dit alles in een heerlijke romige jus. Daarna gaan we over van de rozenlimonade naar de witte wijn en beginnen we aan het volgende gerecht. Witlof gegaard in sinaasappel, gember en saffraan met langoustine. Ook al zijn wij allebei geen liefhebber van de bittere smaak van witlof, deze vinden we heerlijk en er gaan dus lege borden richting de ‘keuken’. Ja, het woord keuken staat tussen aanhalingstekens want hoe maak je een keuken in een kersenkas? Het is Edwin en Esther zeker gelukt.

Vers Hoeksche Waard: Asperges en Griet

12 uur in vacuüm gegaarde kalfssukade

Het volgende gerecht is een gevulde ravioli met Bresse kip, met daarbij een coquille. Wat is het toch jammer dat we niet vaker coquilles kunnen eten. Maar, onze favoriet was zelfs nog niet op tafel geweest. De kalfssukade: langzaam gegaard, geserveerd met kalfsjus en truffel, pastinaak, puntbloemkool, paarse asperges en bieten. De sukade is zo mals, dat hij letterlijk uit elkaar valt op je bord. In 1 woord heerlijk!

Vers Hoeksche Waard: langzaam gegaarde sukadeWij willen meer

Het toetje maakt vervolgens deze lunch helemaal compleet. We krijgen aardbeiensorbetijs met rood fruit, mangomousse, room en balsamicoparels. Na al dit lekkere eten blijven we nog hangen voor een kop thee, en luisteren we naar de enthousiaste verhalen en dromen die de eigenaren hebben om dit concept nog verder uit te breiden.

Zoals je wel kunt lezen, wij zijn fan van Vers Hoeksche Waard, en gaan zeker nog een keer terug om te zien hoe het ’s avonds eruit ziet, met alle lichtjes in de kas. Het menu wisselt ook regelmatig, dus zijn we ook nieuwsgierig wat we dan nog op onze borden krijgen!

Vers Hoeksche Waard: zomerfruit met aardbeien sorbetDe meest gestelde vragen

  1. Is het ’s avonds koud in de kas? Nee, je kunt heerlijk zitten op verwarmde (!) kussentjes van Stoov, en zelf de temperatuur van het kussen bepalen
  2. Is de kersenkas nog in gebruik? Ja, het oogstseizoen zal binnenkort beginnen
  3. Kan ik ook buiten zitten? Ja, er is een klein terras met prachtig uitzicht over het land

Vers Hoeksche Waard

Adres: Blaaksedijk Oost 53A, Mijnsheerenland
Website: vershoekschewaard.nl
Onder de loep: Een bijzondere lunch of diner op een unieke locatie in een kersenkas

Written By

Jet en Iris zijn de LunchLadies. Ze zijn in 2009 in de ‘grote stad’ Rotterdam komen wonen. Tijdens hun ontdekkingstochten in de stad kwamen ze erachter dat er in Rotterdam tussen alle grote, strakke gebouwen heel wat leuke, schattige, stoere en gezellige restaurants en lunchtentjes zijn. Al snel hadden ze een nieuwe traditie en kwamen ze tot het inzicht ‘lunchen is het nieuwe dineren’. Minder prijzig en toch kun je uren tafelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *