Lunchen met vakantiegevoel bij Tosca

Op een zonnige zondagmiddag vertrekken de LunchLadies voor hun tweede missie wederom naar het hart van het Oude Noorden. Ons doel: het alom geprezen mediterraans restaurant Tosca. Tosca is in vele artikelen, blogs en restauranttips al voorbij gekomen. Maar, sinds kort zijn ze ook open voor de lunch. Voor ons reden genoeg om dat eens te gaan testen!

Tosca in het Oude Noorden is nu ook open voor lunch

Vakantiegevoel

Op de website word je uitgenodigd om het vakantiegevoel te komen beleven op het levendige terras. Als we aankomen zijn er pas een handjevol andere gasten, maar het grote terras met kleine houten tafeltjes, de gezellige gekleurde lampjes, en de klimop aan de gevel van het restaurant, doen je meteen denken aan een gezellig Frans dorpje en nodigen absoluut uit om een plekje uit te zoeken. Met dat vakantiegevoel zit het wel goed.

Vakantiegevoel bij Tosca op het terras

Blij

Het is een zomerse dag en wij hebben een tafeltje in de zon uitgekozen. Waar we met het lekkere weer erg blij van worden is dat we gelijk (gratis) een grote fles kraanwater krijgen. De lunchkaart is kort en eenvoudig met slechts 6 gerechten, al betekent dit niet dat we een snelle keuze kunnen maken. We kiezen er voor om twee verschillende broodjes te bestellen met ons bekende fifty-fifty concept, waarbij we de broodjes delen. Onze keuze valt op de mantuanella kaas met balsamicostroop en de truffeleitjes met Parmezaan. Volgens de kaart wordt dit niet geserveerd met een luxe / zelfgebakken soort brood, maar simpelweg: lekker brood. Wel zo duidelijk.

Brood met truffeleitjes bij Tosca

Simpel, maar heerlijk

Tijdens het eten moeten we voorzichtig zijn met het bespreken van onze ervaringen, aangezien de koks uit de keuken meteen mee kunnen luisteren (we zitten recht voor het open raam). We worden dus wel geacht ware spionnen te zijn, we willen niet zo maar ontmaskerd worden! Maar de reacties zijn louter positief. De broodjes zijn simpel, maar heerlijk. Vooral de truffeleitjes zijn erg lekker, die bestellen we bij ons volgende bezoek gelijk twee keer. Ook met de prijzen zit het goed, tussen de 6 en 8 euro.

Zoetigheid

Het voordeel van wat kleinere lunchgerechten is uiteraard dat er nog een toetje besteld kan worden. Naast de hartige gerechten hadden wij al snel gespot dat er extra ook drie heerlijke zoete gerechten op de kaart staan. Wij kiezen voor de cheesecake met gemarineerde sinaasappel, daar hebben we nog precies ruimte voor. De cheesecake is erg lekker. De sinaasappel maakt het geheel lekker fris en dat kunnen we wel gebruiken met dit mooie weer.

Frans dorpsplein

Tijdens het toetje worden we bovendien getrakteerd op wat lokale muziek van een buurtbewoner. Sowieso kun je hier je ogen uitkijken, er lopen nog wel meer excentrieke mensen langs op het Pijnackerplein. Maar dit alles werkt alleen maar mee aan het idee van een Frans dorspleintje en maakt het vakantiegevoel dus helemaal compleet. Wij zijn blij dat Tosca tegenwoordig ook mee doet aan het ‘nieuwe dineren‘!

Onder de loep

Adres: 1e Pijnackerstraat 120b, 3035 GW Rotterdam
Website: Restauranttosca.nl
Onder de loep: Ideaal restaurant voor een simpele lunch met uitgebreid vakantiegevoel

Tosca in het Oude Noorden

Written By

Jet en Iris zijn de LunchLadies. Ze zijn in 2009 in de ‘grote stad’ Rotterdam komen wonen. Tijdens hun ontdekkingstochten in de stad kwamen ze erachter dat er in Rotterdam tussen alle grote, strakke gebouwen heel wat leuke, schattige, stoere en gezellige restaurants en lunchtentjes zijn. Al snel hadden ze een nieuwe traditie en kwamen ze tot het inzicht ‘lunchen is het nieuwe dineren’. Minder prijzig en toch kun je uren tafelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *