Tips voor kant-en-klaar of bijna-af

Druk, druk, druk… Omdat het nieuwe jaar net gestart is én omdat het topsportschema van mijn jongste nog weer een tandje uitdagender is geworden, zit ik vol goede voornemens: ik laat me niet meer gek maken. Ik doe het een stapje gemakkelijker. Omdat de ProefPubers nog even kritisch zijn als altijd, ben ik dus actief op zoek naar gemakkelijke kant-en-klaar of ‘bijna-af’ maaltijden. Lekker, voedzaam, snel en het liefst ook nog een beetje gezond. Met frisse blik speur ik dus de supermarkt af. De eerste week van januari had ik gelijk twee succesnummers te pakken! Die deel ik graag met jullie.

kant en klaar ingredienten

Courgetti

Hè, een bak als spaghetti gesneden courgette (courgetti noemen ze het ook wel)… Ik wilde altijd nog eens met zo’n spiraalsnijder aan de slag, maar dit is makkelijk! Mooie basis voor een snelle maaltijd. Samen met de gerookte kip in ketjap en roma cherrytomaten zag ik er een lekker en vooral gezonde nieuwe maaltijd in.

De kip heb ik alleen opgewarmd en omdat de ketjap marinade al een zoute smaak geeft, heb ik bij de courgette geen zout meer toegevoegd. Eerst enkele cherrytomaatjes gehalveerd en kort gebakken, courgette spaghetti erbij, en voor de bite wat pijnboompitjes en enkele cashewnoten. Kort wokken (deze courgette slierten verliezen snel veel vocht), 1 tot 2 minuten opwarmen volstaat!

In minder dan 5 minuten stond een heerlijke maaltijd op tafel. Goedgekeurd door de ProefPubers! Voor de kritische consument: Tja, wel veel plastic….

kant en klaar courgetti kip

Hartige taart

De tweede voltreffer deze week was de hartige taart van The Pie Factory. Wij zijn meteen helemaal fan! Er zijn twee varianten; in de oranje verpakking een taart met gehakt en groente vulling en in de rode verpakking een vulling van runderstoof met ui. Zo vanuit de koelkast in de oven, 18 minuten op 180 graden. Daar kan ik de ProefPubers nog opdracht voor geven als ik nog in de file sta….

Wij hebben beide smaken getest. De gehaktvariant vonden wij wat aan de zoute kant. Unaniem dus werd de Runderstoof de winnaar: Flinke stukken mals vlees, zachte smaak, en heerlijk krokant deeg. Eén pie is met 250 gram een behoorlijk vullende maaltijd voor één persoon; ik serveerde er alleen een frisse salade van komkommer en tomaat bij.

kant en klaar pie factory

Onder de loep

De pie’s kun je gewoon invriezen, lekker gemakkelijk, zodat je altijd iets bijzonders paraat hebt! Een bevroren pie heeft een oventijd van 40 minuten.

Waar te koop

De gerookte kip in ketjap (ca 2.80 euro voor 200 gram), courgette spaghetti en tomaatjes kocht ik bij supermarkt Hoogvliet.

De hartige taarten van The Pie Factory kocht ik bij Boons, voor 2.96 euro per stuk . Zie ook Piefactory.nl

Written By

Druk-druk-druk… That’s me! Klein van stuk en altijd bezig. Druk met werk en thuis met mijn twee pubers. Eten is voor mij vooral een sociale activiteit. Ik kook graag en het liefste als ik uitgebreid tijd heb. Al 20 jaar geniet ik van een kookclub met vrienden uit mijn studententijd! Heerlijk om elkaar na al die jaren nog steeds te treffen, rond een goed gevulde tafel met passende wijnen. Bij voorkeur dus een vérse, zelfgemaakte pasta, maar uit pragmatische overwegingen wordt ook het vaak een kant-en-klare variant... Het ‘koken-voor-iedere-dag’ is een ander verhaal. Het best is lastig om iedere dag iets lekkers op tafel te zetten, met kieskeurige kids. Toen ze klein waren had ik ‘Kindermenuutje-met-een-parapluutje’ bedacht, om meer variatie in kindermenu’s in restaurants te promoten. De jongens kregen regelmatig nieuwe dingen voorgeschoteld, onder het mom van een test-recept. Tot ze er achter kwamen dat het vooral een idee was. En dat deze HittePetit vééél te druk was om er écht werk van te maken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *