Tibetaanse ontdekking: Snow Lion

Snow lionIk ben er inmiddels al een paar keer geweest, bij de Tibetaan Snow Lion in de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Wat mij altijd het meeste opvalt is de warme, hartelijke bediening. Wat een lieve mensen. De zaak is vrij klein (zo’n 20 zitplaatsen) en was vroeger een strakke Italiaan. Als je goed kijkt zie je dat nog. De nieuwe eigenaren hebben er vrolijke Tibetaanse elementen aan toegevoegd of overheen gehangen voor het knusse effect.

Sambal mee!

Afgelopen week ging ik na lange tijd weer eens naar Snow Lion met vriendin H. die nog nooit Tibetaans had gegeten. Ik was dus ook erg benieuwd wat haar mening was. We startten met diverse momo’s  – een gevuld deegbuideltje –  met superlekkere huisgemaakte sambal. Tip van mij: je kunt voor een paar euro een bakje sambal meenemen voor thuis, echt doen! De momo’s kun je bestellen met rundvlees, varkensvlees of vegetarisch en zijn altijd heerlijk om mee te starten.

Verfijnde smaken

Als hoofdgerecht koos ik de rode curry met lam, mijn vriendin ging voor hetzelfde met kip. De gerechten werden geserveerd met rijst. Nu eten wij dat allebei niet en we waren dit vergeten te zeggen…  Sorry, dat is natuurlijk een beetje zonde. De curry’s waren ook zonder rijst lekker, heel verfijnd, niet te scherp en goed gevuld met verse ingrediënten. Zo’n maaltijd waar je een goed gevoel van krijgt en die absoluut niet zwaar op de maag ligt. En ook niet zwaar op de portemonnee trouwens want de prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend.

Ik ben normaalgesproken nogal een wijndrinker maar hier neem ik toch het liefste thee. De wijn is niet echt aan te raden. Wil je wel alcohol, dan heb je de keus uit Heineken. That’s it.

Tony’s na

We besloten geen nagerecht te nemen want er moest een trein gehaald worden. Maar er is ook niet heel veel keus wat dat betreft. Gelukkig hadden we allebei net een heerlijke limited edition chocoladereep van Tony’s Chocolonely gescoord bij Nukuhiva (fair trade kledingwinkel). Tony’s Chocolonely strijdt voor een eerlijke verdeling in de cacaoketen en streeft naar 100% slaafvrije cacao productie. Smaakt nóg lekkerder als je dat weet, toch? H. had eentje met Brazil nuts en ik een met caramel en zeezout… fantastisch!  Dus die lekker op de terugweg opgepeuzeld.

 

Samenvattend voor Snow Lion: een prettig restaurantje, vriendelijke bediening, verfijnde smaken en goed voor het budget. Eentje waar ik vaker terug wil blijven komen om steeds nieuwe dingen te proberen! En H. sluit zich daar helemaal bij aan.

−−−

Snow Lion, Amsterdam

Adres: Haarlemmerstraat 50, 1013 ES Amsterdam

Website: snowlionrestaurant.webklik.nl

Onder de loep: Hier ontdek je de Tibetaanse keuken in al zijn eenvoud en vriendelijkheid.

Written By

Petra de Jong schrijft onder PuurPetra, omdat ze van eten en drinken houdt dat zo puur mogelijk is, maar ook van ‘puur genieten’ in de breedste zin van het woord. Van patat tot kreeft en van bier tot champagne. Haar culinaire helden zijn Donna Hay en Anthony Bourdain. Donna Hay omdat haar recepten altijd heel puur zijn. Gemaakt met een paar goede ingrediënten, bijzonder gecombineerd en vaak nog makkelijk te maken ook. En niet te vergeten: haar kookboeken zijn prachtig vormgegeven. Anthony Bourdain ontdekte ze op 24Kitchen. Deze chef-kok uit New York reist de wereld rond en beleeft allerlei culinaire avonturen. En daar neemt hij je als kijker helemaal in mee. Wel met een rauw randje, want Anthony schuwt een beetje gevloek of dronkenschap niet.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *