Thought for food op TEDxAmsterdam

Tony chocolonely

Afgelopen woensdag bezocht ik het inspirerende event TEDxAmsterdam. Het principe ‘Ideas worth spreading’ wordt niet alleen doorgevoerd in de presentaties, maar zeker ook in het eten. De focus lag dit keer op lokaal geproduceerd. Ook was er veel aandacht voor duurzaamheid (alle componenten van de lunch waren 100% afbreekbaar en recyclebaar), vakmanschap en diversiteit. En het was jammie! Als spion geef ik jullie een kijkje in de lunchbag en de andere food experiences van de dag:

  • Bieten humusBoterhammen met een heerlijke bietenhumus. Ik ben stiekem backstage gegaan en heb de kok om een portie om mee te nemen gevraagd. Tip voor thuis: het recept bestaat uit biet, kikkererwten, citroensap, peper en goede olijfolie. Ik ga het thuis zeker proberen.
  • Ook in de lunchbag: een reepje Tony Chocolonely. Ik had de witte met nogavulling. Aanrader!
  • Tijdens de pauzes konden thee- en koffieliefhebbers hun hart ophalen. Dilmah serveerde speciale coldbrews, theecocktails en andere theespecialiteiten. Ik lust geen koffie, dus was vaste klant aan dit buffet.
  • Dilmah theeDe koffieliefhebbers werden verwend door Craftedx coffee. Echte koffie-experts die gepassioneerd iedereen probeerden te laten kennis maken met verschillende soorten koffies.
  • Tijdens de middagbreak vielen we aan op een zakje Hoeksche chips. Chips van speciaal geteelde en geselecteerde aardappelen, extra smaak door de meegebakken schil; we bleven er van eten.
  • En een ander mooi ingredient van de dag; de discussie over eten. TEDxAmsterdam nodigde hun gasten uit om met elkaar het gesprek aan te gaan over de gevolgen van ons voedselpatroon. Persoonlijke food stories werden door de gasten uitgewisseld, mooi!

TEDxAmsterdam

Over TEDxAmsterdam

TED, het congres dat in 1984 voor het eerst in Californië plaatsvond, krijgt al jarenlang wereldwijd navolging. Stond TED aanvankelijk voor Technology, Entertainment en Design, het huidige motto is “Ideas worth spreading”. In de geest van dit motto heeft TED het programma TEDx gecreëerd: een programma van lokale, zelf-georganiseerde events die mensen samenbrengt om een TED-achtige ervaring te delen. TEDxAmsterdam was in 2009 de eerste TEDx in Nederland, afgelopen woensdag vond de vijfde editie plaats, dit keer in het prachtige Concertgebouw. Na de afgelopen 4 edities van TEDxAmsterdam te hebben gerend en gevlogen achter de schermen,was het voor mij nu de eerste keer om dit event als gast mee te maken. Ik ben gestopt als teamlid om al m’n vrije tijd, die ik naast m’n fulltime baan heb, aan Smaakspionnen te kunnen besteden.

Food talks

Helaas waren er geen food talks deze editie, maar ik wilde toch wat food inspiratie van TED delen met jullie. Een van mijn favorieten is de talk van architect Carolyn Steel. Zij spreekt over het dagelijkse wonder van het voeden van een stad en laat zien hoe voedingsroutes uit de oudheid de moderne wereld hebben geschapen.

Tags from the story
, ,
Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *