Verser dan vers – de Thoolse Streekproductenveiling

Thoolse streekproductenveilingPure producten

Op het Zeeuwse eiland Tholen kun je streekproducten bij afslag kopen bij de unieke Zeeuwse streekproductenveiling. Seizoen(streek)boodschappen, puur en lekker en vanuit de streek. De lokale slager biedt er zijn ambachtelijke bereide, zelfgemaakte worst aan. De lokale teler verkoopt er zijn mini bloemkool, snoeptomaatjes en komkommers. De lokale brouwerij biedt er zijn eigen drankje aan, de imker zijn Zeeuwse bloemenhoning, de visser zijn vers gerookte paling; vacuüm verpakt om mee naar huis te nemen. En de boer biedt er zijn (jawel!) nieuwe aardappelen al aan, 1 kilo voor minimaal 2,50 euro. Iedere woensdag is er om 11.00 en om 14.00 uur een toeristische streekproductenveiling in Sint-Annaland.

Thoolse streekproductenveiling klok

Thoolse streekproductenveiling honingVeilingmeester

De veilingmeester vertelt het minimum bod, en hij start het biedingsproces. Gelukkig krijg je vooraf uitleg over het systeem. Niet te vroeg drukken natuurlijk, want dan betaal je de hoofdprijs. En neem cash geld mee; pinnen is (nog) niet mogelijk. En zelf heb ik ook een gokje gewaagd! Voor 2,70 euro heb ik (bieder nummer 39) mijn pot met honing, en voor 1,50 euro heb ik mijn twee komkommers. Verser dan vers – op de Thoolse Streekproductenveiling in Sint-Annaland.

Thoolse streekproductenveiling producten

Creatieve ondernemers

De Zeeuwen benutten hun mogelijkheden en ondernemen lijkt hen in het bloed te zitten. Zo biedt een ondernemende Zeeuw er zijn potje met vermalen oesterschelpen aan (ter voorkoming van allerlei gezondheidskwalen), kun je er flesjes met pijlstaartrogolie kopen en zijn er Zeeuwse babbelaars, Zeeuws drop en Zeeuwse mosterd. Naast de verse eieren, groenten, een doos met Zeeuwse bolussen en de beroemde aardappelen van Tholen. Onder het label ALVANTHO (Alles van Tholen) wordt handelswaar aangeboden op de veiling van Sint-Annaland en Scherpenisse. Het belangrijkste product voor Alvantho zijn de eerlijke, lekkere Zeeuwse kleiaardappelen.

Thoolse streekproductenveiling alvantho

Rode specialiteit

Speciale aandacht even voor een lokaal gebrouwen drankje; een rood borreltje dat geschonken wordt uit een stenen kruik. Het is verkrijgbaar op de veiling (en ook online) en heet Meekrap Kruidenbitter. Het drankje werd op 30 april 1992 in Sint-Annaland geïntroduceerd en is een lokale specialiteit. Het rode drankje heeft een geheel eigen smaak, en het bittertje wordt (zo vernam ik uit betrouwbare bron) door de oudere generatie Zeeuwen graag 1 a 2 keer genomen bij de lunch!

Thoolse streekproductenveiling meekrap

Onder de loep Thoolse streekproductenveiling

Kom bieden op de lokale streekveiling in Sint-Annaland, en laat je verrassen door de uitstekende kwaliteit van de producten en de charme van het veilingsproces. Thoolsestreekproductenveiling.nl

Thoolse streekproductenveiling klederdracht

Written By

Special Agent PixyFoody houdt van haar camera, van kookboeken en van gezond & puur eten. Kookboeken zitten bij haar niet onder de vlekken; ze koestert ze om inspiratie op te doen, en vooral om foto’s te bekijken. Door haar lens neemt ze de gerechten waar. Is het eten fotogeniek? Eten mag dus zowel energie geven, als heerlijk smaken en bij voorkeur er ook nog aantrekkelijk uitzien. De verleiding van eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *