The new easy; meer lekkers van Donna Hay

PuurPetra tipte mij jaren geleden over Donna Hay. Ik had nog niet eerder van haar gehoord, maar was gelijk verkocht toen ik haar prachtig vormgegeven kookboeken in handen kreeg. Sindsdien ben ik groot fan. Het verbaasde me dus dat de publicatie van haar laatste boek ‘The new easy’ aan mij was voorbij gegaan. Hoe had ik die kunnen missen! Maar wat een genot als je dan onverwachts weer zo’n heerlijk nieuw kookboek in handen krijgt. Ik ben er gelijk uit gaan koken!

Donna hay the new easy

Doordeweekse dagen

De recepten, voorzien van prachtige foto’s, zijn ingedeeld in ‘Doordeweekse dagen’, ‘Weekends’ (voor als je meer tijd hebt), ‘Bijgerechten en salades’, ‘Gebak en koekjes’ en ‘Desserts’. Omdat ik tegenwoordig weinig tijd meer heb om te koken, maar toch iets lekkers op tafel wil zetten, bladerde ik door ‘Doordeweekse dagen’. Om je zoektocht door het boek te vergemakkelijken zit er een stickervel in het boek om de favoriete gerechten te markeren. Ik ging er eens fijn voor zitten op de bank en had al snel bijna alle stickers ingeplakt :-), het zag er allemaal zo lekker uit.

the new easy donna hay

Fast fresh simple?

Uiteindelijk koos ik voor de courgette-fetapannenkoekjes en een geitenkaas frittata. Beide voorzien van een eigen kleine salade. De pannenkoekjes vond ik nog behoorlijk veel werk, aangezien de courgettesnippers aan het keukenpapier bleven hangen als je het vocht er uit drukte. Ik was nog behoorlijk lang bezig om die er allemaal af te pulken. Niet helemaal volgens Donna’s motto ‘Fast, fresh, simple’ wat mij betreft. Toen ik bij het tafelgezelschap aangaf dat de pannenkoekjes dus wat mij betreft niet in mijn standaard repertoire kwamen, werd er behoorlijk teleurgesteld gereageerd. Qua smaak zat het dus helemaal goed! Ook de simpele tomatensalade smaakte er heerlijk bij. Ook fijn dat er in de dressing helemaal geen olie zat, alleen honing en citroensap was al voldoende.

the new easy donna hay courgette fetapannenkoekjes

Winner

De geitenkaas frittata was een keiharde winner qua smaak en bereidingsgemak. Je mixt snel wat eieren, slagroom, melk, parmezaanse kaas, peper en zout door elkaar, giet het in een grote ovenschaal en lepelt er geitenkaas in. 30 minuten in de oven en je ruikt het van ver al heerlijk geuren. De kids smulden er ook van. Hier zat een rucola gremolata bij, die ook prima combineerde.

the new easy donna hay geitenkaas_frittata

Ook de mannen blij

De gehele combinatie van 2 vegetarische gerechten met 2 verschillende salades erbij, zorgde ervoor dat het een leuke verzameling aan gerechten werd op tafel. De mannen in het gezelschap misten zelfs het vlees niet en de kleine hoeveelheid koolhydraten (wat bloem in de pannekoekjes) was ook geen probleem.

the new easy donna hay gerechten

Restyle

Bij ons ging alles schoon op, de restjes frittata werden nog van de zijkant van de ovenschaal geschraapt. Maar als je van de gerechten wat overhoudt, geeft Donna ook nog tips hoe je de restjes kunt ‘restylen’ tot bijvoorbeeld een hapje voor een feestje of een salade de volgende dag. Superhandig!

The new easy

Auteur: Donna Hay

Verkrijgbaar bij: Onder andere Bol.com

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *