Stadskookboek Rotterdam

Goed nieuws! Vanwege het grote succes is er een tweede editie van het Stadskookboek Rotterdam. Wij, als echte fans van Rotterdam en lekker eten, hoefden natuurlijk niet lang na te denken toen we uitgenodigd werden om de presentatie van dit boek bij te wonen.

stadskookboek Rotterdam presentatie

Rotterdam als culinaire stad

Bij ‘Op het dak‘ aan de Schiekade werd -met een lekker hapje, wijntje en mooi uitzicht- het nieuwe boek gepresenteerd. In deze nieuwe versie geven de schrijvers Wim de Jong en Frank van Dijl weer allemaal leuke tips, adresjes en bijzondere recepten, en leer je al heel snel hoe leuk Rotterdam als culinaire stad is.

stadskookboek Rotterdam gerechtje

Meer dan een kookboek

Wie wellicht een kookboek met alleen maar recepten verwacht, wordt zeker verrast door de leuke lijstjes (6x zoet voor het beste gebak, 7x eten in een hotel), interviews, verhalen, en beschrijvingen van de nieuwste hotspots. Wat wij persoonlijk erg leuk vinden zijn de kleine, getekende kaartjes van stadsdelen met daarop de leukste restaurantjes. Heerlijk om inspiratie op te doen. Oké oké, we moeten toegeven dat het stiekem ook wel heel leuk is om te zien dat onze eigen hotspots die we als ‘special agents’ vonden (zoals Uit je eigen stad) ook genoemd worden!

De LunchLadies gaan koken!

En dan is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Recept uitzoeken, boodschappen doen, en koken maar! We gaan proberen de ‘all-time-favourite’ van Amaraone (na) te maken: Truffel risotto. We zijn wat creatief met het doen van de inkopen (lees: truffeltapenade in plaats van verse truffels, kastanjechampignons in plaats van grotchampignons, en ook de goede room weten we niet te vinden….). Vastberaden gaan we aan de slag, en het resultaat mag er zijn! Een heerlijke risotto, met een gepocheerd eitje. Dit recept gaan we onthouden, misschien alvast op het lijstje voor de kerstdagen?

stadskookboek Rotterdam truffelrisotto

Cadeautip voor Rotterdammerts

Een ding is zeker, wij vinden dit boek een echte aanrader! Vooral als je graag uit eten gaat, en liever niet zelf al te veel in de keuken wilt staan. Bovendien is het een leuke cadeautip om aan een echte Rotterdammert te geven of natuurlijk van te krijgen.

Stadskookboek Rotterdam

Auteurs: Wim de Jong & Frank van Dijl

Written By

Jet en Iris zijn de LunchLadies. Ze zijn in 2009 in de ‘grote stad’ Rotterdam komen wonen. Tijdens hun ontdekkingstochten in de stad kwamen ze erachter dat er in Rotterdam tussen alle grote, strakke gebouwen heel wat leuke, schattige, stoere en gezellige restaurants en lunchtentjes zijn. Al snel hadden ze een nieuwe traditie en kwamen ze tot het inzicht ‘lunchen is het nieuwe dineren’. Minder prijzig en toch kun je uren tafelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *