Stach weet wat lekker is

stach_buitenkantDat zegt eetwinkeleigenaar Stach zelf tenminste. Maar vooruit, dat mag, want hij deelt het ook graag weer met anderen. Inmiddels zijn er 4 winkels van Stach in Amsterdam met allerlei lekkers. De Smaakspionnen namen een kijkje op de Admiraal De Ruijterweg op zoek naar nieuwe favorieten.

 

Bij Stach vind je gevarieerde en gezonde maaltijden, soepen en salades, maar ook allerlei lekkere broodjes, muffins, wijnen, (IJ) biertjes, kaasjes, worsten etc. De winkel op de Admiraal de Ruijterweg staat zo vol met lekkernijen, dat ik er bijna duizelig van word.

stach_quinoa ontbijt en crackersGlutenvrij

Mijn oog valt op een ontbijtmix van gepofte quinoa met pompoenpitjes, chia en cranberry. Nou, als ik daar niet instant gezond van word! Ook zie ik een  voor mij nieuwe glutenvrije cracker: een chickpea crispbread met seeds & black pepper van het merk Easy bean. Ook die gaat mee!

De ontbijtmix blijkt de volgende ochtend heerlijk te zijn, met geitenyoghurt, aardbeitjes en een beetje honing. Op de verpakking van de crackers staan tips over ‘lashings of gaucamole, crumbly goat’s cheese or chilli salsa’. Ik houd het deze keer lekker bij een plakkie Hollandse kaas, ook heerlijk.

stach_maaltijdUit de keuken van Maass

Verder heb ik een kant-en-klaarmaaltijd meegenomen, een zoete-aardappelmasala met zwarte quinoa. Bij nadere inspectie bleek die uit de keuken van Maass te komen. Verder niets mis mee, maar deze kennen we al uit onder andere het assortiment van de Marqt. En tegenwoordig zijn ze ook bij sommige Jumbo’s en Spar-supermarkten te verkrijgen. Het wordt daardoor allemaal wel wat minder puur en authentiek, maar dat is mijn persoonlijke beleving.

 

Ik denk dat ik zo af en toe wel eens even vaker bij Stach langsga om te struinen en nieuwe dingetjes te ontdekken. En dan probeer ik natuurlijk heel hard van de cheesecake en worteltaart af te blijven…

– – –

STACH Amsterdam

Adres: Admiraal de Ruijterweg 77hs, 1057 JZ Amsterdam

Web: Stach-food.nl

Onder de loep: Stach in Amsterdam is een eetwinkel bomvol lekkernijen. Stach weet dan ook wat lekker is!

Written By

Petra de Jong schrijft onder PuurPetra, omdat ze van eten en drinken houdt dat zo puur mogelijk is, maar ook van ‘puur genieten’ in de breedste zin van het woord. Van patat tot kreeft en van bier tot champagne. Haar culinaire helden zijn Donna Hay en Anthony Bourdain. Donna Hay omdat haar recepten altijd heel puur zijn. Gemaakt met een paar goede ingrediënten, bijzonder gecombineerd en vaak nog makkelijk te maken ook. En niet te vergeten: haar kookboeken zijn prachtig vormgegeven. Anthony Bourdain ontdekte ze op 24Kitchen. Deze chef-kok uit New York reist de wereld rond en beleeft allerlei culinaire avonturen. En daar neemt hij je als kijker helemaal in mee. Wel met een rauw randje, want Anthony schuwt een beetje gevloek of dronkenschap niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *