Cocktails & Dreams … Drijf-in bios bij SPARK

Je kent vast de film Cocktail uit 1988. Of in elk geval enkele scenes uit de film, met Tom Cruise als succesvolle en *zucht* … verleidelijke … bartender Brian Flanagan. Eenvoudige, maar heerlijke plot. Echt een feel good movie voor een zomeravond. Hoe leuk vond ik dus ook het initiatief van Hilton Den Haag en cocktailbar SPARK, tot een drijf-in bioscoop in de Haagse grachten, met deze film én bijpassende cocktails in de hoofdrol.

spark cocktail drijf-in

Op vrijdag 24 juni kon je als onderdeel van de Haagse Shopping Night, vanaf het terras of vanuit een bootje naar deze film kijken. Nu staat Den Haag niet direct bekend om zijn groots grachtengebeuren, maar mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld. Of kwam het door de belofte dat de cocktails uit de film zouden worden geserveerd? Het wemelde deze eerste keer dus nog niet van de bootjes, maar gezellig was het wél.

spark_cocktails

Alabama Slammer

Direct bij de start van de film kregen wij een Alabama Slammer (mét) of een Virgin Mojito (zonder alcohol) geserveerd. Zo’n mooi kleurig opgemaakt glas, een wiebelig bootje, een mooie zomeravond, een gracht vol gezelligheid en Tom Cruise op een groot scherm … Wat kan er dan eigenlijk nog mis zijn?

Mixen

Een goede cocktail mixen kunnen ze bij Spark. Wij hebben lekker zitten nippen, in afwachting wanneer deze troebele oranje mix in de film voorbij zou komen …. Het recept van de Alabama Slammer:

  • 13 ml Amaretto
  • 13 ml Southern Comfort
  • 13 ml Gin
  • 30 ml Sinaasappelsap
  • 15 ml citroensap
  • 15 ml suikerwater

Doe alle ingrediënten met ijs in een shaker met ijs en schud goed. Giet de inhoud door een strainer (zeefje) in een glas, voeg vers ijs toe en garneer met een schijfje sinaasappel.

spark_tom_Cruise

Spark

De hoek tussen de Zeestraat en de Scheveningsveer (verlengde Mauritskade) biedt een natuurlijke kom, waar ruim plaats is voor meerdere bootjes. Het terras van cocktailbar SPARK ligt iets hoger en daardoor was het scherm voor iedereen goed zichtbaar. Het geluid was echt top! Bijzonder goed verstaanbaar, zonder schreeuwerig te zijn. Echt een goed gekozen locatie voor een drijf-in!

Over de brug

Vanuit je bootje kijk je gezellig over het terras en hoor je gedempte stadsgeluiden op de achtergrond. Pathé had voor (gratis) popcorn gezorgd en de bediening van SPARK had zowel terras als bootjes onder controle. De cocktails en borden nacho’s kwamen letterlijk ‘over de brug’ en werden gewoon in de boot geserveerd!

spark_nachos

Nacho’s

De nacho’s verdienen overigens ook een vermelding. Naast gesmolten kaas zat er precies genoeg rode ui en gesnipperde bieslook op. Superverse, smeuïge guacamole en een pittige tomatensalsa maakten dit verwenplateau helemaal compleet.

SPARK, cocktailbar van Hilton The Hague

Adres: Zeestraat 35, Den Haag

Website: Restaurantpearl.com/nl/over-bar-spark.html

Onder de loep: Helaas is het vervolg van de drijf-in nog niet gepland. Ik zou zeggen: hou de agenda van Hilton/ Spark in de gaten. Dit succes smaakt naar meer en dat zal zeker worden opgepakt! En heb je geen eigen bootje? Reserveer dan gewoon een tafeltje op het terras van Spark of huur een plekje in een (rondvaart)boot bij Ooievaart.

spark_drijf_in ooievaart

Written By

Druk-druk-druk… That’s me! Klein van stuk en altijd bezig. Druk met werk en thuis met mijn twee pubers. Eten is voor mij vooral een sociale activiteit. Ik kook graag en het liefste als ik uitgebreid tijd heb. Al 20 jaar geniet ik van een kookclub met vrienden uit mijn studententijd! Heerlijk om elkaar na al die jaren nog steeds te treffen, rond een goed gevulde tafel met passende wijnen. Bij voorkeur dus een vérse, zelfgemaakte pasta, maar uit pragmatische overwegingen wordt ook het vaak een kant-en-klare variant... Het ‘koken-voor-iedere-dag’ is een ander verhaal. Het best is lastig om iedere dag iets lekkers op tafel te zetten, met kieskeurige kids. Toen ze klein waren had ik ‘Kindermenuutje-met-een-parapluutje’ bedacht, om meer variatie in kindermenu’s in restaurants te promoten. De jongens kregen regelmatig nieuwe dingen voorgeschoteld, onder het mom van een test-recept. Tot ze er achter kwamen dat het vooral een idee was. En dat deze HittePetit vééél te druk was om er écht werk van te maken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *