Tweede menu gratis bij Spaghettata

Tweede persoon eet gratis; dankzij de AH restaurantactie hebben wij dit weekend voordelig gegeten bij Spaghettata aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Waar sommige restaurants voor de actie werken met een vast menu of 2 of 3 keuzes per gang, stond voor ons de hele kaart (en alles buiten de kaart om) tot onze beschikking. We mochten zelf 3 gangen kiezen uit de antipasti, pasta, pizza en dolce en dan werd steeds het goedkoopste gerecht van de rekening geschrapt. Goeie deal!

Spaghettata rotterdam

Diepere smaken

En ook nog eens lekker. Bij de eerste gang was al direct duidelijk dat Spaghettata geen standaard Italiaan is, waar je de obligate pizza naar binnen schuift. De smaken waren veel dieper en verrassender.

spaghettata pizza al tonno

Gouden zet

Onze pizza Al tonno was bijvoorbeeld belegd met prachtige rauwe tonijn. Dat hadden we nog nooit voorgeschoteld gekregen, maar wat ons betreft een gouden zet. Ook de pizza Burrata e bufala oversteeg onze verwachtingen met heerlijk pure smaken.

spaghettata pizza burrata

Ons pastagerecht met truffel (Lasagne di Patate e Gorgonzola) roken we al van meters ver aankomen. Helaas werd de truffelsmaak tijdens het proeven weggedrukt door de gorgonzola in de lasagne.

spaghettata lasagne truffel

All time favorite

De pappardelle met gekonfijte eend (Pappardelle sull’Anatra) werd vergezeld van een lekkere botersaus en onze all time favorite salie.

spaghettata pappardelle eend

Op safe

Inmiddels zaten we al behoorlijk vol, maar moesten toch nog even aan de bak voor het toetje. Helaas was de kaasplank een beetje sneu; 3 kleine plakjes kaas zonder iets erbij. Hier had een lekker beetje jam, chutney of knapperig stukje vijgenbrood niet misstaan. Mijn chocoladetaartje met sinaasappel viel meer in de smaak, maar jaloers waren we het meest op onze tafelgenoot die op safe had gespeeld en voor de tiramisu was gegaan.

spaghettata chocoladetaart

We komen zeker van de winter nog een keer terug. Dit keer zaten we buiten, wat we aanvankelijk heerlijk vonden. Het was heet en er stond een heerlijk windje op het terras. Maar het terrasmeubilair is niet geschikt om een driegangenmenu op uit te zitten. Volgende keer dus binnen, en dan beperken we ons tot een antipasti en een pizza of pasta.

Spaghettata, Rotterdam

Adres: Nieuwe Binnenweg 151, 3014 GK Rotterdam
Website: Spaghettata.nl

Onder de loep: Heb je nog een volle spaarkaart van de AH Restaurantactie? Deze kun je nog tot en met 29 januari 2017 inleveren bij geselecteerde restaurants, waaronder Spaghettata.

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *