Snelle tapas: Deel 2 van PixyFoody’s Culinaire tapas ontdekkingsreis

Enkele weken geleden werd ik geïnspireerd door mijn collega DelicaTessa om aan de slag te gaan met tapas. Toen toverde ik heerlijk romige knoflooksoep op tafel. Nu kies ik voor tapas a la minute! Voor als je zin hebt in een aantal verschillende hapjes, en weinig zin hebt in kokkerellen zijn deze snelle tapas ideaal. En als je het mooi presenteert, ziet niemand dat je een gemakkelijke kookavond had! Kijk maar naar de foto’s :-). Op onze tafel kwamen:

snelle tapas aioli garde

Brood met dips

Krakend vers stokbrood of Turks brood met verschillende dips:

  • Extra vergine olijfolie, met zeezout naar smaak

snelle tapas olijfolie

  • Aioli. Serveer er ook snoeptomaatjes en -paprika’s (reepjes paprika natuurlijk ook goed) bij om nog meer te kunnen dippen

snelle tapas aioli

  • Ik maakte snel een kaasdip van een kant-en-klaar kruidenmengsel, aangemaakt met olijfolie

snelle tapas kaasdip

Olijven met iets extra’s

Zwarte olijven uit pot met wat citroensap erover en stukjes parika. Als je wat meer tijd hebt is het ook lekker om er wat fijn gesneden rode ui, fijn gesneden peterselie, een klein beetje fijngesneden Spaanse peper en olijfolie met knoflook overheen te doen.

snelle tapas Olijven

Trozos asados de patata

De mooie Spaanse titel voor partjes aardappel uit de oven. Of in mijn geval de nog makkelijkere variant: diepvriespartjes op de bakplaat leggen, zo klaar!

snelle tapas pepers

Supersnelle tapas

Helemaal kant-en-klaar waren hete pepers uit pot (heeet!! Tranen schieten in je ogen!) en plakjes salami, kant en klaar gesneden, bij de supermarkt te koop. Chorizo natuurlijk een nog betere Spaanse optie.

snelle tapas salami

Kaasplank

DelicaTessa sloot haar tapas trouwens af met een Spaanse kaasplank (natuurlijk met een glaasje PX sherry!). Ook zo’n heerlijk makkelijke en snelle optie.

Aanvullen naar smaak

Als je dan een paar van deze snelle gerechtjes hebt, heb je misschien wel tijd over om ook nog een paar tapasgerechten te maken die net even wat meer tijd kosten. Je haalt je inspiratie natuurlijk ook hier, veel tapas plezier!

snelle tapas tafel

Written By

Special Agent PixyFoody houdt van haar camera, van kookboeken en van gezond & puur eten. Kookboeken zitten bij haar niet onder de vlekken; ze koestert ze om inspiratie op te doen, en vooral om foto’s te bekijken. Door haar lens neemt ze de gerechten waar. Is het eten fotogeniek? Eten mag dus zowel energie geven, als heerlijk smaken en bij voorkeur er ook nog aantrekkelijk uitzien. De verleiding van eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *