Snelle Pastasaus: Verse groenten en ProefPuber Proof!

Deze keer geen verse pasta, maar een ‘snel klaar’ variant voor pastasaus op basis van eenvoudige, maar smakelijke ingrediënten. Mijn ProefPubers hebben het zelfs tot een ‘Goedgekeurde Maaltijd’ bevorderd! Dus heb je weinig tijd en wil je wat anders dan Bolognese uit pot of zakje… Voilá, een recept voor een snelle pastasaus.

snelle Pastasaus Pesto

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr spaghetti
  • 200 gr broccoli
  • 250 gr peultjes
  • 1 dikke cervelaat of salami (200 gr, ik gebruikte Rundercervelaat van Stegeman)
  • 1 potje (groene) pesto
  • Bakje mozzarellabolletjes
  • Olijfolie om te wokken

Pesto als basis

Pesto wordt altijd met enthousiasme ontvangen door de heren, dus dat is de basis in dit gerecht. Een restje broccoli heb ik aangevuld met (schoongemaakte en gehalveerde) peultjes. De groenten heb ik kort gewokt in wat olijfolie, samen met een klein gesneden dikke (runder)cervelaat van Stegeman. Ondertussen de pasta al dente gekookt en afgegoten.

snelle Pastasaus mozarella

Snelle pastasaus: In een kwartier op tafel

Doe de spaghetti direct na het afgieten in de pan bij de groenten en vlees en roer het geheel goed door. Vervolgens de pan van het vuur en een heel potje (groene) pesto erdoor roeren. Tot slot de bolletjes mini-mozzarella erdoor en that’s it. Deze snelle variatie pastasaus heeft veel groenten en een pittige bite door de worst en kaas. Deze maaltijd staat in een kwartier dampend op tafel! Heb je een potje verse basilicum in huis? Dan maken wat blaadjes basilicum het bord natuurlijk helemaal af.

snelle Pastasaus bord

Onder de loep

Pasta leent zich uitstekend voor snelle maaltijden. Wat is jouw favoriete recept? Wij horen het graag!

Written By

Druk-druk-druk… That’s me! Klein van stuk en altijd bezig. Druk met werk en thuis met mijn twee pubers. Eten is voor mij vooral een sociale activiteit. Ik kook graag en het liefste als ik uitgebreid tijd heb. Al 20 jaar geniet ik van een kookclub met vrienden uit mijn studententijd! Heerlijk om elkaar na al die jaren nog steeds te treffen, rond een goed gevulde tafel met passende wijnen. Bij voorkeur dus een vérse, zelfgemaakte pasta, maar uit pragmatische overwegingen wordt ook het vaak een kant-en-klare variant... Het ‘koken-voor-iedere-dag’ is een ander verhaal. Het best is lastig om iedere dag iets lekkers op tafel te zetten, met kieskeurige kids. Toen ze klein waren had ik ‘Kindermenuutje-met-een-parapluutje’ bedacht, om meer variatie in kindermenu’s in restaurants te promoten. De jongens kregen regelmatig nieuwe dingen voorgeschoteld, onder het mom van een test-recept. Tot ze er achter kwamen dat het vooral een idee was. En dat deze HittePetit vééél te druk was om er écht werk van te maken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *