Eet ‘Smakelijk’

Maanden van tevoren probeerden we een reservering te krijgen voor een etentje in het weekend bij ‘Smakelijk’ eten en drinken in Vlaardingen. En steeds waren ze al vol. WTF? In Vlaardingen? Dit was nieuw voor ons. Eindelijk lukte het ons een tafeltje voor 4 te bemachtigen en we konden er dus maanden naar toeleven. Maar nu was het zo ver en togen we naar het gezellige plein rondom de markt!

Goud

Daar kwamen we er al snel achter wat de reden was van de plotselinge populariteit. Het AD was vorig jaar oktober langs geweest en had in ‘De gouden pollepel’ rubriek ‘Smakelijk’ met het cijfer 8,4 op de eerste plaats gezet. En toen kwamen de reserveringen in grote getalen binnen. En nu dus voor ons de test of het terecht is. Het begin is in ieder geval goed. We hebben wat te vieren, dus vragen om advies voor een feestelijk aperitief. Er is een grote keuze in gins en tonics en we worden uitgehoord waar we zin in hebben. Kruidig? Citrussig? Zeg het maar. De vrouwen krijgen een citrusachtige Bobby’s dry gin uit buurstad Schiedam met Thomas Henry tonic en afgemaakt met wat kruidnagel. Heerlijk! De mannen zijn al even blij met hun kruidige Oostenrijkse Gin met Fentimans tonic en piment. Twee totaal verschillende gin tonics die allebei erg lekker waren.

gin_tonic_smakelijk

Wasabi crunch

We kiezen voor het 4-gangen verrassingsmenu, want dat vinden wij toch altijd wel het toppunt van verwennerij. Maar dan moet het menu wel echt verrasssend zijn en geen slap aftreksel van de kaart. En dat viel een klein beetje tegen bij de eerste gang. Dat was eigenlijk identiek aan een gerecht van de kaart. Toch mogen we niet klagen, het was mijn keus van het menu geweest, en wat mij betreft het lekkerste gerecht van de avond. Yellowfin tonijn die super was gemarineerd en met een heerlijke krokantje in de wasabi crunch.

tonijn_wasabi_crumble_smakelijk
Als tussengerecht krijgen we coquilles met saffraan, knolselderijpuree, beurre blanc en zeekraal. Wat mij betreft niet zo spannend, maar mijn tafelgenoten vinden het heerlijk.
coquille_smakelijk

Sappig

Vervolgens een stukje Ibericovlees met Hollandaise saus, pommes dauphine, doperwt, tuinboontjes en asperge. Het vlees is ontzettend sappig en de held van het gerecht.
Iberico_asperge_doperwt_smakelijk
En om af te sluiten een mooi glaasje appelgranité met stroopwafel en mascarpone. Naast gin tonic had het bedienend personeel ook prima verstand van wijnen. De wijnen pasten goed bij het eten en werden vergezeld van een mooi verhaal. De drank bezorgt ons uiteindelijk nog een behoorlijke rekening (300 euro voor 4 personen), maar we hadden dan ook wat te vieren. Als je iets rustiger aan doet met de drank, kun je voor een leuk bedrag behoorlijk Smakelijk eten!

‘Smakelijk’ eten en drinken

Adres: Markt 21, 3131 CR Vlaardingen
Onder de loep: Erg Smakelijk eten in Vlaardingen!
Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *