De Smaakspionnen behind the scenes

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet idee van dit blog begon oorspronkelijk tijdens een vakantie van DelicaTessa in Le Marche, Italië. Tessa ging ook tijdens deze reis weer op een culinaire ontdekkingstocht langs restaurantjes en wijnhuizen. Ze belandde met haar man op het landgoed van Lacanosa. Dit wijnhuis had een persbijeenkomst georganiseerd en Tessa raakte aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers.

 

In de auto terug naar het vakantieverblijf vroeg Tessa zich af: Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Waarom begin ik geen culinair weblog om zo mijn culinaire passie te combineren met mijn werkervaring?

Smaakspionnen geboren in Den Bosch

Tessa_DenBoschTessa wilde haar wens concreet maken en vroeg Petra om mee te doen, gezien onze gedeelde passie voor eten en ervaring in het communicatievak. Hoe gingen we het doen en hoe moesten we gaan heten? Na een brainstrom op een zonnig terras in Den Bosch waren de “Smaakspionnen” geboren en het plan voor een blog lag op tafel.

 

Toen was het tijd om dit plan vorm te geven. De Smaakspionnen schakelden Randolph en Annelies van reclamebureau Toscani in voor de vormgeving van het blog. Mannetjes met gleufhoeden, vergrootglazen, koksmutsen en bestek, niets was te gek. Er ontstond een spionnenwaardige huisstijl.

Duistere spionnensfeer

fotoshoot_toscaniDaarnaast is Annelies ook nog eens een heel getalenteerd fotografe. In de studio van Toscani dekten we een tafel, glaasje wijn erbij, kaarsjes aan. En gaan met die fotoshoot! Zo zijn de duistere foto’s van onze homepage ontstaan. We hadden daarmee direct de echte spionnensfeer goed te pakken. We hebben veel lol gehad tijdens de shoot en zijn heel blij met het eindresultaat.

De man achter de site

Het design moest vervolgens natuurlijk nog werkend worden gemaakt, een flinke klus. Gelukkig was daar Ralph de Ruiter die ons direct te hulp schoot. Hij maakte van het mooie design van Toscani een goed werkende site. Chapeau!

 

Nog een paar foto’s die de selectie nét niet hebben gehaald 😉

 

fotoshoot_tessa_toscani

 

petra_menukaart

 

 

 

 

 

Tags from the story
, , , ,
Written By

Petra de Jong schrijft onder PuurPetra, omdat ze van eten en drinken houdt dat zo puur mogelijk is, maar ook van ‘puur genieten’ in de breedste zin van het woord. Van patat tot kreeft en van bier tot champagne. Haar culinaire helden zijn Donna Hay en Anthony Bourdain. Donna Hay omdat haar recepten altijd heel puur zijn. Gemaakt met een paar goede ingrediënten, bijzonder gecombineerd en vaak nog makkelijk te maken ook. En niet te vergeten: haar kookboeken zijn prachtig vormgegeven. Anthony Bourdain ontdekte ze op 24Kitchen. Deze chef-kok uit New York reist de wereld rond en beleeft allerlei culinaire avonturen. En daar neemt hij je als kijker helemaal in mee. Wel met een rauw randje, want Anthony schuwt een beetje gevloek of dronkenschap niet.

1 Comment

  • Gefeliciteerd met het de stap om jullie passie te vangen in dit blog. Ik hoop dat het jullie veel culinair en andere leuks zal brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *