Skinny Soep van Geroosterde Paprika

Nadat DelicaTessa al enthousiast aan de slag was gegaan met het Skinny soep kookboek, kreeg ik het boek als volgende om uit te proberen. Ik hou van soep als maaltijd, en wil daarna geen honger meer hebben (of heel veel brood erbij moeten eten). Met de belofte in dit kookboek ‘skinny maar voedzaam’, ging ik graag aan de slag. Het werd de soep van geroosterde paprika met szechuan peper en relish van edamame boontjes, gewoon omdat ik gek ben op die sojaboontjes en ze niet zo heel vaak tegenkom in een recept.

skinny_soep_geroosterde_Paprika_ingredienten

Het lijkt op het eerste gezicht een beetje bewerkelijk recept, met vijzelen van een pasta en daarna 40 minuten roosteren van de groenten. Maar als alles op de bakplaten ligt in de oven, valt het me eigenlijk ook wel weer mee. De pasta als marinade ruikt geweldig en het hele huis vult zich met die geur. De combinatie van sojasaus, sechuanpeper en knoflook geeft een pittige, citroenachtige pepersmaak. Lekker! Ik denk dat de groenten met wat rijst op deze manier gestoofd ook heerlijk zijn.

skinny_soep_geroosterde_Paprika_vijzel

Zijdezacht

In de blender wordt het een mooi zijdezachte substantie, die me door de kleur ook aan een rijke gazpacho doet denken. De edamame boontjes hebben met paprika, citroensap en 5-spices kruiden in de koelkast gestaan. Mooie topping, qua kleur helemaal af. Zelf zou ik de volgende keer de boontjes niet heel koud op de soep scheppen, maar iets verwarmen. De boontjes zorgen inderdaad voor een goed gevuld gevoel!

skinny soep geroosterde Paprika

Onder de loep: Het zijn vooral de net-even-andere-combinaties die dit boek interessant maken en waarmee je ook zelf weer eindeloos kunt variëren. Hou je van soep? Dan wil je ‘m hebben! Voor deze soep geldt dat hij zich misschien ook leent om koud of lauw te serveren, als een gazpacho.

skinny_soep_geroosterde_Paprikas

Written By

Druk-druk-druk… That’s me! Klein van stuk en altijd bezig. Druk met werk en thuis met mijn twee pubers. Eten is voor mij vooral een sociale activiteit. Ik kook graag en het liefste als ik uitgebreid tijd heb. Al 20 jaar geniet ik van een kookclub met vrienden uit mijn studententijd! Heerlijk om elkaar na al die jaren nog steeds te treffen, rond een goed gevulde tafel met passende wijnen. Bij voorkeur dus een vérse, zelfgemaakte pasta, maar uit pragmatische overwegingen wordt ook het vaak een kant-en-klare variant... Het ‘koken-voor-iedere-dag’ is een ander verhaal. Het best is lastig om iedere dag iets lekkers op tafel te zetten, met kieskeurige kids. Toen ze klein waren had ik ‘Kindermenuutje-met-een-parapluutje’ bedacht, om meer variatie in kindermenu’s in restaurants te promoten. De jongens kregen regelmatig nieuwe dingen voorgeschoteld, onder het mom van een test-recept. Tot ze er achter kwamen dat het vooral een idee was. En dat deze HittePetit vééél te druk was om er écht werk van te maken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *