Sinaasappel-banaantaart met pindapasta

Recept: in 20 minuten een taart in de oven

sinaasappel-banaantaart recept

Wat heb je nodig?

  • 3 bananen
  • 1 sinaasappel, waarvan je het sap gebruikt en de schil raspt
  • 225 gram (basterd-)suiker, of ‘gezondere’ suiker
  • 4 tl bakpoeder
  • 100 gram roomboter
  • 180 gram meel of bloem, ik heb speltbloem gebruikt
  • 2 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • Handje dadels
  • Creamcheese met poedersuiker
  • 2 eetlepels pindapasta van De Kleine Keuken
  • Mango-pompoenspread van de Kleine Keuken

sinaasappel-banaantaart

Je hebt verder een voorverwarmde over nodig, op 180 graden. Daar mag de taart straks 50 minuten in bakken.

  • Pel en prak de bananen en roer er ook de sinaasappelrasp doorheen.
  • Meng het meel/de bloem met een beetje zout en het bakpoeder.
  • Meng de roomboter apart met de suiker en vanillesuiker. Dat is handig om te doen in een keukenmachine, maar met een mixer of staafmixer lukt dat ook heel goed.
  • Voeg de twee eieren en de crème fraîche toe.
  • Gooi alles in een kom: het meelmengsel, het botermengsel en de bananenprak.
  • Voeg er de pindapasta en het sinaasappelsap aan toe en mix alles nog een keer goed door. De pindapasta maakt de taart heerlijk smeuïg.
  • Giet het mengsel in de ingevette kransvorm en doe het geheel 50 minuten in de oven. Check met een satéprikker of alles gaar is. Als de satéprikker er niet schoon uit komt, moet ie nog even wat langer.
  • Laat de taart afkoelen, haal ‘m uit de vorm en bestrijk ‘m met een creamcheese-poedersuikermengsel. Ik gebruik altijd een bakje creamcheese en voeg daar naar hartelust poedersuiker aan toe. Zet het geheel minimaal een uur in de koelkast, zodat de topping wat harder wordt. Als je meteen wilt aanvallen, dan is dat natuurlijk ook geen probleem.
  • Serveer de taart met een toef mango-pompoenspread. Toch nog gezond en heerlijk fris!

Het eindresultaat: een herfstachtige taart met een volle smaak en frisse tonen van de mangopompoenspread en de creamcheese.

sinaasappel-banaantaart recept

Winactie!

Nieuwsgierig geworden naar de producten van De Kleine Keuken? Win een vilten goodybag van De Kleine Keuken met een pot pindapasta, een pot mangospread, een zak toverstokjes, groentewolkjes en rozijnenkoekjes. Laat in een reactie op ons eerdere artikel over De Kleine Keuken weten waarom jij deze ‘bag’ wilt winnen.

Written By

Lady MacPie vraagt zich bij elk ingrediënt af: kan hier misschien ook een taart mee gemaakt worden? Elk eetmoment is volgens haar wel geschikt voor een taart: van ontbijttaart naar lunchtaart, via een zoete 4-uur theetijdtaart naar de afsluitende avondmaaltijdtaart (met desserttaart). Elke dag taart eten, zonder aan te komen. Er is echter een strenge taartetiquetteregel volgens Lady MacPie: het moet altijd een lage kranstaart met een gat erin zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *