No more boring bbq’s met Santa Maria

Jaaaa, voor ons was de eerste zonnige tuinavond een feit gisteravond. Na een verschrikkelijke aprilmaand is het barbecueseizoen voor ons nu echt geopend. We kregen de mogelijkheid om hiervoor de producten van Santa Maria te testen, en dat hebben we met smaak gedaan! We doen verslag van de verschillende marinades en rubs die je kunt gebruiken.

santa maria assortiment

Santa Maria

Santa Maria heeft zich tot doel gesteld om van iedere barbecue een feestje te maken; no more boring meals. Om deze missie kracht bij te zetten, komt het merk met een lijn BBQ-producten die de geijkte kippenpoot & co meteen een stuk spannender maken. Sauzen, kruidenrubs, -marinades, en –oliën garanderen dat er deze zomer alleen nog gerechten vol smaak en kleur van de gloeiende kolen af komen.

Marinades

In de voorbereidingen beginnen we met de marinades. Er zijn vijf variaties die kant-en-klaar worden geleverd in een zakje. Kleine eyeopener voor ons is dat Santa Maria adviseert om het vlees in een zak te doen en dan de marinade erbij te gieten. Wij deden een marinade eigenlijk altijd in een bakje of schaaltje, wat het in de koelkast altijd erg druk maakte. De zak met vlees (in goed afsluitbare zak dan natuurlijk) kun je hartstikke makkelijk stapelen en wordt ruimte-efficient in je koelkast. Ook kan de marinade zo optimaal bij al het vlees komen, en niet alleen onderop. Die gaan we onthouden!

santa maria bbq marinades

Getest

Voor ons testpanel hebben we 2 kids en 3 volwassenen geïnstalleerd en de marinades vallen prima in de smaak. De BBQ Marinade Sweet Chili op onze biefstukspiesjes wordt door 1 van de kids wel iets te pittig gevonden, maar de kippenpootjes met Garlic marinade zijn absoluut een succes.

Santa maria bbq

Rub it in

Natuurlijk kan in de bijgerechten een smaakvolle kruidenboter niet ontbreken. Hiervoor gebruiken we de Herbs kruidenrub. Dit is een droge marinade van specerijen, die je vlak voor het grillen op het vlees kunt smeren. Of zoals wij dus doen in je kruidenboter verwerken. We strooien het ook nog eens met wat lekkere olijfolie over onze groentespiesjes heen.

santa maria Herbs rub

Beer Can Chicken

In de serie van de rubs heb je trouwens ook de Beer Can Chicken, waarbij een hele kip geroosterd wordt op een blikje bier …!  Dankzij de stoom uit het blikje wordt de kip van binnen heerlijk mals, terwijl de buitenkant goudbruin en crispy wordt onder de kap van de barbecue. Omdat dit wel even 2 uurtjes tijd kost om de kip gaar te krijgen, bewaren we die voor een andere dag.

Sauzen

Nomnomnom, de American BBQ Sauce Kentucky Whiskey is echt een aanrader om het compleet te maken. Heerlijk zoet en rokerig!

Santa Maria

Meer informatie en recepten zijn te vinden op hun website Santamariaworld.com

Tags from the story
, , ,
Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *