Lunch-to-go: Recept voor ‘salad in a jar’

Hoe is het met de goede voornemens; meer bewegen en gezonder eten? Vind je het moeilijk om gezond te eten op je werk of onderweg? Probeer dan een ‘salad in a jar‘; makkelijk om voor te bereiden, dus snel in je tas gestopt. Neem een keer deze vrolijke lunch mee naar het werk, en je zult zien dat je je energiek voelt. Ik word al blij als ik ernaar kijk!

salad in a jar recept

Dit heb je nodig voor salad in a jar

  • Gekookte gierst
  • Een paar plakjes courgette (in stukjes gesneden)
  • 0.5 rode paprika (in stukjes gesneden)
  • 1 zongedroogde tomaat (fijngesneden)
  • Handje veldsla
  • Amandelen
  • 1 gekookt ei
  • Dressing
  • 1 (jam)pot

salad in a jar recept gierst

Vullen maar!

Begin de pot te vullen met de voedzame bodem van gierst. Voeg een laagje paprika en courgette stukjes toe, gevolgd door de zongedroogde tomaatstukjes, de amandelen en een scheutje dressing naar keuze. Hiervoor kun je natuurlijk kant-en-klare dressing gebruiken; lekker makkelijk zo ’s ochtends vroeg. Maar een eenvoudige dressing van goede olijfolie, witte wijnazijn, zout en peper heb je ook zo in elkaar gedraaid. Voeg tot slot een handje gewassen veldsla en de in partjes gesneden ei toe.

salad in a jar recept veldsla

Variatie

Wedden dat het een heerlijke lunch is, waarmee je deel twee van je werkdag vooruit kunt? En als het bevalt kun je natuurlijk ook eindeloos blijven variëren. Gebruik vooral ook de kliekjes van je avondeten de dag van tevoren. Stukjes gebakken kipfilet bijvoorbeeld kun je ook goed aan deze salade toevoegen. Of als je pasta hebt gegeten vervang je de gierst voor gekookte penne. Zo heb je iedere dag een andere lunch!

salad in a jar recept courgette

Tags from the story
, , , ,
Written By

Special Agent PixyFoody houdt van haar camera, van kookboeken en van gezond & puur eten. Kookboeken zitten bij haar niet onder de vlekken; ze koestert ze om inspiratie op te doen, en vooral om foto’s te bekijken. Door haar lens neemt ze de gerechten waar. Is het eten fotogeniek? Eten mag dus zowel energie geven, als heerlijk smaken en bij voorkeur er ook nog aantrekkelijk uitzien. De verleiding van eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *