Rondom (en lekker dicht bij) Rotterdam Centraal Station

Rotterdam Centraal Station; we komen er allemaal weleens langs. Om op de trein te stappen, of als start van een bezoekje aan Rotterdam. De stad barst natuurlijk van de leuke tentjes om te gaan lunchen, maar nu de dagen kouder worden heb je niet altijd zin om ver te lopen. Gelukkig hoeft dat in de buurt van Rotterdam Centraal ook niet. Hierbij onze 5 favorieten, allemaal lekker dichtbij: op maximaal 300 meter afstand van het station!

Rotterdam Centraal Station

 Trattoria A Propósito – 70m van Rotterdam CS

Van buiten verwacht je misschien niet dat je hier binnen de allerlekkerste pasta van Rotterdam kunt vinden. Het zou zelfs kunnen dat je er onbewust voorbij bent gelopen. Toch raden we je aan om even te reserveren voordat je dit populaire restaurant binnenloopt. Bij binnenkomst word je bij A Propósito al warm begroet en waan je je in Italië. Kies een heerlijke pasta van het menu, of nog beter, laat je verrassen! Zeker als je met een groep(je) bent kun je meerdere pasta’s bestellen om te delen. Op die manier kun je verschillende pasta’s proeven, wat mooi meegenomen is, want alle gerechten zijn simpelweg onze favoriet!

Burgertrut – 283m van Rotterdam CSRotterdam Centraal Station lunchen Burgertrut burger

Wellicht mede dankzij de geweldig gevonden naam, zijn de hamburgers van Burgertrut al een tijdje een fenomeen in Rotterdam. Sinds kort hoef je ook nog eens niet ver meer te lopen, want Burgertrut is verhuisd naar het Delftseplein om de hoek van het Centraal Station. Voor een heerlijke veggie, vegan of organic burger moet je in dit knusse restaurant, dat aanvoelt als een gezellige woonkamer, zijn. Onze favoriet is de Ciao Burger 3.0, een risotto-spinazie-dille-fetaburger met citroenmayonaise. Dat hadden deze twee vleeseters niet verwacht.  We probeerden ook de O’Love burger, een organic burger met olijfmayonaise. Wederom een lekkere burger, maar hij haalt het wat ons betreft niet bij de risottoburger. Voordeel als je met de trein reist; je kunt bij Burgertrut ongestoord een heerlijke La Trappe Puur of Isid’or van de tap bij bestellen!

Rotterdam Centraal Station lunchen Burgertrut sfeer

Altijd in de buurt – 215m van Rotterdam CS

Altijd in de buurt, en altijd net even wat anders. Om de hoek, in het Groothandelsgebouw, bevindt zich deze gezellige bar waar je terecht kunt voor een drankje, een lunch of een kleine bite. Neem bij mooi weer plaats op het terras of anders binnen in een van de treinwagonnetjes. Bovendien wordt het Rotterdam gevoel versterkt als je op de menu kaart kijkt en een gerecht als de ‘Roffa Cheese steak’ ziet. Of je kiest voor de pancakes met een heerlijke topping. Of… teveel lekkers om op te noemen!

De Nieuwe Poort – 223m van Rotterdam CS

De buurman van Altijd in de Buurt is de Nieuwe Poort, en zoals zij zelf zeggen een huis voor ontmoeting en inspiratie. Hier kom je tot rust, want niet alleen kun je hier heerlijk eten, maar er is altijd livemuziek. Denk dus aan een rustig pianomuziekje op de achtergrond, terwijl je geniet van je heerlijke clubsandwich vis, vlees of vega. Een ideale plek om alleen te genieten van een rustige lunch, of wat ons betreft ook zeer geschikt voor een meer zakelijke lunch.

LEBKOV & Sons – 65m van Rotterdam CS

Heb je helaas geen tijd voor een uitgebreide lunch, of was de trein vertraagd, maar wil je nog wel een snelle lunch scoren, dan is LEBKOV zeker een aanrader. Ga voor de pastasalade met olijven, zongedroogde tomaten en mozzarella (onze favoriet!) of voor een van de heerlijke sandwiches. Kijk ook altijd even wat de sandwich special van de week is, als je eens iets anders wilt proberen. Met een coffee on the go erbij, ben je toch nog op tijd voor je afspraak!

Rotterdam Centraal Station lunchen Lebkov

Ons advies, ga de volgende keer een uurtje eerder richting Rotterdam Centraal Station voor een lekkere hap. En let op, dit is alleen nog maar aan de voorkant van het station… Wellicht gaan we de volgende keer aan de andere kant in het Oude Noorden eens verder kijken!

Onder de loep

Alle adressen van onze lunchtips rondom Rotterdam Centraal Station vind je in onderstaand kaartje!

Written By

Jet en Iris zijn de LunchLadies. Ze zijn in 2009 in de ‘grote stad’ Rotterdam komen wonen. Tijdens hun ontdekkingstochten in de stad kwamen ze erachter dat er in Rotterdam tussen alle grote, strakke gebouwen heel wat leuke, schattige, stoere en gezellige restaurants en lunchtentjes zijn. Al snel hadden ze een nieuwe traditie en kwamen ze tot het inzicht ‘lunchen is het nieuwe dineren’. Minder prijzig en toch kun je uren tafelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *