75 soorten risotto op de kaart!

Vaak heb ik nog terug gedacht aan onze eerste vakantie bij het Ledromeer (een klein bergmeer ten Noordwesten van het Gardameer) en dan vooral aan ons bezoek aan een risotteria (een risottorestaurant). In het plaatsje Bezecca zit namelijk Rustichel, een restaurant met 75! soorten risotto op de kaart. Als echte risottofans zijn we verliefd geworden op dit restaurantje en waren dus heel blij dat we dit jaar weer naar het Ledromeer op vakantie gingen.

risotteria rustichel

Prangende vragen

“Hoe vaak zouden we naar Risotteria Rustichel gaan?” was een vraag die we ons in de weken voorafgaand aan de vakantie erg bezig hield. En “Zijn ze eigenlijk open met de lunch?” was de tweede vraag. Op die manier konden we nog vaker gaan, en nog meer soorten proeven. Ons utopische doel was om ze alle 75 te proeven.

risotteria Rustichel menukaart

6 pagina’s risotto

En we werden weer niet teleurgesteld. Nadat we de 6 pagina’s met beschikbare risotto’s in het menu hadden doorgenomen, kozen we voor de Risotto dello chef, met paddestoelen, cichorei en truffel. En de Risotto Dolomiti met speck, paddestoelen, gorgonzola en walnoten. Om het geheel nog een beetje aan te kleden, begonnen we met een bordje antipasti en bestelden we er natuurlijk een karafje huiswijn bij.

risotteria Rustichel wijn

Stevige bite

De Risotto Dolomiti was heerlijk, en zeker met nog een schep Parmezaanse kaas eroverheen. Maar de absolute topper was de Risotto dello chef. Nu zijn we ook echt truffelliefhebbers, dus zaten al snel goed. Maar de combinatie met cichorei en paddestoelen was helemaal perfect. Enige puntje blijft toch wel de Italiaanse opvatting over al dente garing van risotto. Die mag wat mij betreft iets zachter. Het is echt nog niet krijtachtig, maar er zit toch een stevige bite in.

risotteria Rustichel risotto truffel

Wanneer gaan we weer?

Bij het afrekenen van 35 euro voor een lunch (voor 2 personen en een geweldige peuter van 2 die gewoon met ons mee-at), werden we alleen nog maar blijer. We gaan snel weer terug en willen dan eens de simpelere risotto’s proberen. Gewoon risotto met asperges lijkt ons ook heerlijk, bestellen we er alleen wel een stukje vlees of vis bij (gelukkig hebben ze dat ook gewoon op de kaart).

risotteria Rustichel risottos

Risotteria Ristorante Rustichel

Adres: Via Pepe, 5 – Loc. Bezzecca – 38067 Ledro (TN)
Website: Risotteriarustichel.it
Onder de loep: 75 soorten risotto op de kaart, je moet er toch echt in ieder geval 1 keer in je leven van geproefd hebben.

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *