Restaurant Perceel: bestaat het, te perfect?

Onlangs vierden we de verjaardag van de mannelijke helft van de Haagsche Proef. Een mooi excuus om weer ergens uitgebreid lekker te eten. En dat was het, meer dan lekker. Via een deal kwamen we voor lunch terecht bij Restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel. Dit sterrenrestaurant is van een jong stel; Jos staat in de keuken, Sharon is de gastvrouw. Sharon is samen met kaaskop (beste fromager!) Maarten Koek verantwoordelijk voor de bediening.

Te perfect?

Deze verjaardagslunch was bedoeld als quality time. Onmogelijk om aantekeningen te maken en uitgebreid verslag te doen van gerechten en ingrediënten. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Als über criticus is het helemaal niet leuk om hier te eten… Als ik namelijk ergens kritiek op kan hebben, dan is het misschien dat het te perfect is.

Restaurant Perceel amuse

Vleugje chique

Het restaurant is met zorg en smaak ingericht. Basic, met een vleugje chique en een knipoog. Wat hangt er prachtige foto’s in de zaak, alleen al daarvoor zou mijn man terug gaan 🙂 Wij zitten heerlijk bij het raam aan de straat en kijken uit op het vrij nieuwe terras. Het is niet moeilijk om ons over te laten halen het vijfgangenmenu uit te breiden met een extra gang. Ik ga voor het extra voorgerecht: oester met lapsang souchong thee.

Restaurant Perceel oester

Mijn man gaat voor een extra specialiteit van de kok: tartaar. Hoewel de rooksmaak van de thee voor mij nadrukkelijker aanwezig mag zijn, smaakt de oester meer dan heerlijk. En met recht is de tartaar een specialiteit van de kok, zo lust iedereen rauw vlees.

Restaurant Perceel tartaar

Kunst op je bord

Voordat ik in herhaling val: alle gerechten zijn een plaatje. De een nog mooier opgemaakt dan de ander. Of geserveerd op een speciaal bord, schaal, plankje. Wat dacht je van eendenlever, met druiven en gecarameliseerde nootjes op een glazen schaal met dubbele bodem waar verse kersenbloesem onder ligt? Of een heerlijke zalm, perfect van garing (en toch warm) met gember en citrus. Denk dat dit wel een gerechtje is waar je me ’s nachts voor wakker mag maken.

Restaurant Perceel eendenlever

Alles klopt

Ik ruil mijn dessert in voor kaas en, aangezien ik niet van zoete drankjes houd, serveert Maarten er een prachtige droge witte wijn bij. Had ik al gezegd dat de bediening ook fantastisch is? Het is een plek waar alles klopt.

Restaurant Perceel kaas

Restaurant Perceel, Capelle aan den IJssel

Adres: Dorpsstraat 3, 2902 BC Capelle aan den IJssel

Website: Restaurantperceel.nl

Onder de loep: Als je in de buurt bent en zeker ook als je niet in de buurt bent (terecht één Michelinster), meer dan de moeite waard om er te gaan eten. Kijk uit: misschien is het wel te perfect.

Restaurant Perceel varkenswang

Written By

Mirjam en Steven vormen samen Haegsche Proef. Ze zijn net zo gek op eten als op elkaar en willen graag hun ervaringen delen met anderen. Ze nemen niet alleen de proef op de som in Den Haag, ook daarbuiten. Restaurants moeten oppassen voor dit spionnenduo, want ze zijn kritisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *