Royaal dineren op de Veluwe bij Restaurant Hoogheid

Even een nachtje er tussenuit zonder kids; het werd een hotelovernachting met vijfgangendinerop de Veluwe. Dan konden we na het diner zo ons bed in rollen: ideaal! We kwamen uit bij Charme hotel Oranjeoord in Hoog Soeren, in de buurt van Apeldoorn. In dit hotel zijn 2 restaurants te vinden: de Gastrobar en Restaurant Hoogheid (13 punten Gault Millau). Wij gingen voor Restaurant Hoogheid waar we genoten van een vijf gangen verrassingsmenu.

restaurant hoogheid amuse

Koninklijke bossen

Restaurant Hoogheid bevindt zich middenin de bossen. Dus voordat we aan tafel gingen, maakten we nog even een heerlijke wandeling over de Veluwe. Het restaurant ligt vlakbij Paleis het Loo en de Kroondomeinen, dus er is genoeg te zien. Daarna konden we in de comfortabele stoelen neerploffen en ons laten verwennen met het menu. De eerste gang van zachtgegaarde makreel, verschillende bereidingen van rode biet en een karamellisatie van olijf was gelijk een voltreffer. De keuze voor makreel in deze combinatie was perfect (een keer geen haring in combinatie met biet). Het bordje was een plaatje en het maakte ons erg nieuwsgierig naar meer.

restaurant hoogheid makreel

Michelinwaardig

Met de tweede gang kwam gelijk het hoogtepunt van de avond. Het gerecht met Veluwse hoender, bloedsinaasappel, cashewcrumble en een creme van Blue Wolvega was Michelinsterwaardig. Een prachtig compleet gerecht, waarbij de pommes soufflé nog een aparte vermelding waard waren. Daar hadden we zo een heel bord van op kunnen snoepen.

restaurant hoogheid veluwse hoender

Onvermijdelijk

Middenin het aspergeseizoen kwam natuurlijk de onvermijdelijke gang met asperges. Ze worden geserveerd met een mousseline van pastinaak, Beluga linzen en venkel-dillebouillon. Een prima gerechtje, maar niet heel spannend. De hoeveelheden van de gangen zijn tot nu toe perfect, we kijken uit naar een hoofdgerecht en hebben dan ook nog wel ruimte voor een toetje. Hoofdgerechten in een verrassingsmenu zijn voor ons eigenlijk nooit een hoogtepunt in het geheel. Om te verrassen met vis of vlees blijft voor veel chefs een uitdaging. Ook de smaak van dit speenvarken filet met een jus van sherry is in orde, maar verrast ons niet.

restaurant hoogheid speenvarken

Zelf kiezen

Met een bijbetaling van 5 euro is het ook mogelijk om kaas als dessert te krijgen. We hebben bij binnenkomst de kaaskar al gespot, en die zag er veelbelovend uit. Hier maken we dus graag gebruik van. Nog leuker wordt het als we zelf 4 kaasjes mogen uizoeken. We kiezen onder meer voor een Epoisse, brie en een stukje geitenkaas gerold in as. Het bordje wordt geserveerd met hazelnoten-vijgenbrood en een jam van de Veluwe.

restaurant hoogheid kaasplank

Voldaan

Het zoete dessert bestond uit granache, tonkaboonijs, cake van Guinness, witte chocolade en framboos; een heerlijke combinatie. Helemaal voldaan rollen we vervolgens in onze luxe hotelbedden!

restaurant hoogheid dessert

Restaurant Hoogheid

Adres: Hoog Soeren 134, 7346 AH Hoog Soeren
Website: Restauranthoogheid.nl/
Onder de loep: Royaal dineren op de Veluwe, waarna je heerlijk voldaan je hotelbed in kunt rollen!

Written By

Smaakspionnen kunnen niet overal tegelijk zijn. Daarom struinen hun Handlangers ook alle steegjes van de culinaire wereld af op zoek naar nieuwe culinaire ontdekkingen! In gastblogs delen ze hun bevindingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *