Restaurant de Jong

Restaurant de jongJaren geleden proefden we al eens van de kunsten van Jim de Jong op Katendrecht. Toen de vergeten groenten nog echt vergeten groenten waren en niet overal werden geserveerd. Maar nu zijn we dus eindelijk bij zijn nieuwe restaurant in een van de bogen onder het voormalige Hofpleinspoorviaduct. We zijn de eerste gasten en mogen een tafel uitzoeken. Graag dicht bij de open keuken. Voordeel: we kunnen de kunst afkijken. Nadeel: we zitten ook dicht bij de boxen. Gelukkig kunnen we de muzieksmaak van de chef en zijn brigade waarderen. Terwijl we wachten op onze tafelgenoten kunnen we de ruimte bekijken. Ondanks de weinige ramen voelt het ruim en luchtig. De inrichting is eenvoudig strak, met echte bloemen op tafel, we like! Het oog wil ook wat, alleen zitten de stoelen niet heel erg comfortabel. Waar ik altijd van kan genieten: echte handdoekjes op een schoon fris toilet.

Jim_de_jongTu manges ou tu manges pas

De dame van de bediening legt ons de formule uit: we kunnen kiezen tussen een vegetarisch of vis/vlees 4-gangen diner. Beide voor een prijs van 45 euro. Wat er wordt geserveerd, is een verrassing. We gaan voor vis/vlees. Gelukkig lusten wij alles en hebben we geen allergieën, want dat wordt ons verder niet gevraagd. Al snel volgt de amuse bij ons glas crémant. Het ziet er uit als een steen op een ondergrond van aarde. Het blijkt een aardappel in brooddeeg op een laagje broodkruim. De aardappel is misschien wat saai van smaak, maar de crème fraiche met dille onder dit gerechtje in combi met het broodkruim is verrassend.

Het diner

kabeljauw_ui_restaurant_dejongDe eerste gang is gepocheerde kabeljauw met diverse bereidingen van ui: gekarameliseerd, crumble en gegrild. In combinatie met de saus van sherry een aanrader, het ziet er ook supermooi uit. Helaas vinden we de vis net te koud. Zou dit komen doordat ze proberen de inmiddels ook andere gearriveerde gasten allemaal tegelijkertijd hetzelfde gerecht uit te serveren? De tweede gang wordt door Jim zelf geserveerd. Het is gedroogde knolselderij met truffel en postelein. De truffel is zichtbaar aanwezig, maar proeven we nauwelijks door de smaak van de knolselderij. Het maakt niet uit, het is heftig en heerlijk. Wat een intensieve smaakbeleving, bijna too much om alles op te eten.
Parelhoen_restaurant_dejongHet hoofdgerecht valt mij wat tegen. Parelhoen met pastinaak, parelgort, hazelnoot en een krokantje van kippenhuid. Ik vind de parelhoen wat saai van smaak en ik houd niet van pastinaak. Gelukkig zijn mijn tafelgenoten uitermate tevreden. Met name ook over de hazelnoten. En laten we de bijpassende wijnen niet vergeten.

Toetje!

toetje_dejongOmdat ik geen toetjesliefhebber ben, ga ik altijd voor de kaas. Prima, maar ik ben jaloers op mijn man. Hij gaat voor zoet en zijn keuze wordt beloond met roodlof met geitenyoghurt, bloedsinaasappel en crumble van earl gray met zwarte olijf. Dit meesterwerkje is niet alleen een lust voor het oog, het smaakt ook heerlijk. Fris, zoet, klein zoutje. Heel origineel en mega lekker. Misschien wel het mooiste gerecht van de avond.

We’ll be back

Voldaan verlaten wij het restaurant (en groeten de chef die inmiddels aan de bar zit, maar die is te druk met zijn mobiel om ons op te merken). De gerechten zijn origineel en gedurfd. De smaken heftig dan weer verfijnd. Een aanrader voor een avond eten in Rotterdam als je wat meer geld wilt uitgeven. Alleen al voor het nagerecht zouden wij nog een keer terugkomen.

Restaurant de Jong, Rotterdam

Adres: Raampoortstraat 38, 3032 AH Rotterdam
Website: Restaurantdejong.nl
Onder de loep: Een aanrader voor een avond eten in Rotterdam als je wat meer geld wilt uitgeven.

Written By

Mirjam en Steven vormen samen Haegsche Proef. Ze zijn net zo gek op eten als op elkaar en willen graag hun ervaringen delen met anderen. Ze nemen niet alleen de proef op de som in Den Haag, ook daarbuiten. Restaurants moeten oppassen voor dit spionnenduo, want ze zijn kritisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *