Refridgerator Tetris: koken met kliekjes

KliekipediaKliekipedia, mooi woord vind ik dat. Je hebt het vast al eens voorbij horen of zien komen in het spotje van SIRE tegen voedselverspilling. Ik ben gek op koken met kliekjes, en noem dat zelf Refridgerator tetris. Met PuurPetra heb ik het er vaak ook over, zij noemt het koken met Nix in da fridge. Wat SIRE met deze campagne wil bereiken is de 50 kilo voedsel die er per persoon, per jaar verspilt wordt, te reduceren.

VoedselverspillingVers en basics combineren

En dat is wat mij betreft heel goed mogelijk! Met verse ingrediënten die nog in de koelkast liggen of op de fruitschaal, gecombineerd met wat basics die ik altijd in huis heb, is het heel makkelijk een heerlijk gerecht te maken. Het is heel bijzonder dat nou juist dat soort verzinsels vaak het allerlekkerst uitpakken bij mij. Een mooi voorbeeld van een gerecht dat ik sindsdien nog vaak heb gemaakt, ontstond op onze huwelijksreis naar Toscane. Ik ben altijd gek op een verblijf in een huisje/appartement (in plaats van hotels), omdat ik ook op vakantie graag kook. Juist in het buitenland raak ik geïnspireerd door de producten, winkels en ook dingen die ik eet in restaurants.

Klassieker

Porchetta kliekjeLastige is alleen altijd op het eind van de vakantie, dat er nog een paar losse dingen in de koelkast liggen. Die wil ik natuurlijk zo veel mogelijk opmaken. Aan het eind van onze huwelijksreis had ik nog een abrikoos, 2 perziken, wat ricotta en pesto in de koelkast. Gecombineerd met een restje pasta uit de voorraadkast en wat verse porchetta (gebraden varkensvlees) van de markt werd dit een ongelofelijk lekker gerecht. Het zoete van het fruit maakte het heel bijzonder in combinatie met het hartige vlees. Kliekje? No way! Dit is een klassieker geworden in mijn kookrepertoire. Ik daag jou ook uit dit eens te proberen!

Meer informatie

Website: Kliekipedia.nl

 

 

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *