Recept zalmtaartjes met cassismosterd

recept zalmtaartjes cassismosterdVerrassende mosterd

Mijn man kwam na een week skiën terug met een cadeautje uit Italië, wat ik bij het koken kon gebruiken: 4 potjes Edmond Fallot mosterd. Met bijzondere smaken, waaronder cassis. De mosterd smaakt heerlijk op een dikke boterham met kaas en ei (vanochtend) of op een stuk biefstuk (gisteravond). En ik dacht dat de roze kleur en fruitige smaak ook wel goed uit zou komen bij een stuk zalm. Mijn variatie dus van een recept zalmtaartjes; met cassismosterd!

recept zalmtaartjes

Ingrediënten recept zalmtaartjes met cassismosterd

  • 4 verse moten zalm, met huid
  • 1 kleine groene courgette in dunne reepjes
  • 1 gele paprika
  • cassismosterd
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei

Bereiding

Was de groenten en snijd ze in dunne reepjes. Smeer de bodem van de ovenschaaltjes in met olie. Leg de groenten op de bodem, en bedek het met een moot zalm. Besmeer de zalm met cassis mosterd (pas op, wel zeer scherp) en dek het geheel af met een ontdooid plakje bladerdeeg. Bestrijk de bladerdeeg met losgeklopt ei en bak de taartjes in de oven 40 minuten op 180 graden.

recept zalmtaartjes bladerdeeg

Onder de loep

Creatief zijn in de keuken: met onbekende producten worden al bekende gerechten weer verfrissend nieuw, zoals zalmtaartjes met cassismosterd.

 

Written By

Special Agent PixyFoody houdt van haar camera, van kookboeken en van gezond & puur eten. Kookboeken zitten bij haar niet onder de vlekken; ze koestert ze om inspiratie op te doen, en vooral om foto’s te bekijken. Door haar lens neemt ze de gerechten waar. Is het eten fotogeniek? Eten mag dus zowel energie geven, als heerlijk smaken en bij voorkeur er ook nog aantrekkelijk uitzien. De verleiding van eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *