Recept voor worteltaart witte chocolade

Deze worteltaart met witte chocolade (een heerlijke combinatie), bakte ik voor mijn jarige zoon. Een feestelijke, gezonde taart, voor bij de koffie of als dessert. Het recept ‘worteltaart witte chocolade’ komt uit ‘Echt eten’, een kookboek uit 2013. Het recept is opgenomen in het boek ‘Recepten uit de bekroonde kookboeken van het jaar 2007-2016’.

worteltaart witte chocolade bordje

Dit heb je nodig voor worteltaart witte chocolade

  • 50 gr suiker
  • 100 gr zachte boter (in blokjes gesneden)
  • 1 ei
  • 100 gr bloem
  • 600 gr winterpeen
  • 50 gr boter (om te smelten)
  • 150 gr witte chocolade
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel of speculaaskruiden
  • 25 ml citroensap
  • Springvorm 24 cm doorsnede, bekleed met bakpapier

worteltaart witte chocolade garde

Bereiden

Meng de suiker met de in blokjes gesneden boter. Voeg het ei toe en tenslotte de bloem. Goed kneden tot een samenhangend deeg. Bekleed de taartvorm en maak een klein opstaande rand. Laat de bodem nu 2 uur rusten in de koelkast!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de winterpeen en snijd in stukken. Leg de stukken wortel in een ovenschaal met 2 eetlepels water erbij en dek de schaal af met aluminiumfolie. Rooster de wortels 75 minuten in de oven. Smelt de boter met de chocolade. Haal de wortels uit de oven, pureer ze met een staafmixer. Mix met het chocolade-botermengsel en de overige ingrediënten.

Schep de puree in de taartvorm, en strijk het mengsel glad. Bak de taart 15 minuten op 200 graden gevolgd door nog 25 minuten op 180 graden. Eventueel de laatste paar minuten op de grill, voor wat extra kleur.

Laat de taart afkoelen, en bestrooi de taart met decoratie van chocolade of smelt au bain-marie nog een stuk witte chocolade, en schenk dit over de taart.

worteltaart witte chocolade aansnijden

Serveren

Koud geserveerd komt het zoete van de taart goed tot zijn recht. Van tevoren even opwarmen kan ook, dan is deze worteltaart witte chocolade meer een hartige taart.

worteltaart witte chocolade

Written By

Special Agent PixyFoody houdt van haar camera, van kookboeken en van gezond & puur eten. Kookboeken zitten bij haar niet onder de vlekken; ze koestert ze om inspiratie op te doen, en vooral om foto’s te bekijken. Door haar lens neemt ze de gerechten waar. Is het eten fotogeniek? Eten mag dus zowel energie geven, als heerlijk smaken en bij voorkeur er ook nog aantrekkelijk uitzien. De verleiding van eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *