Snelle kruidnoten-appeltaart recept

Nog een paar nachtjes slapen …  en dat is het Sinterklaas. Genoeg tijd dus om deze heerlijke kruidnoten-appeltaart te bakken. En geloof me, ik ben geen ‘Heel Holland bakt talent’, het is een zeer gemakkelijk recept. In 15 minuten kan de taart de oven in. Eet hem warm met een toef slagroom erop en een kop thee erbij!

kruidnoten-appeltaart bakpapier

Ingrediënten voor een kruidnoten-appeltaart

Voor 10 tot 12 personen:

 • 250 gram kruidnoten
 • 100 gram boter
 • 2 a 3 grote appels, bijvoorbeeld Jonagold
 • voor garnering poedersuiker of (geschaafde) chocolade

kruidnoten-appeltaart presenteren

Bekleed de bodem (diameter van 24 tot 26 cm) van je bakvorm met bakpapier. Smelt zachtjes de boter in een pannetje. Verkruimel de kruidnoten in een staafmixer, blender of keukenmachine. En als je die niet hebt kun je ook gewoon de pepernoten in een pendaalemmerzak doen, deze stevig dichtknopen en dan met je voeten of met een deegroller de noten verkruimelen. Succes verzekerd!

kruidnoten-appeltaart aansnijden

Voeg de boter aan de kruimels toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm tijdelijk in de in de koelkast, zodat de bodem kan opstijven. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne snippers. Niet te nauwgezet, want dan kost het meer tijd! Stooi de appelsnippers over de taartbodem, pak een rasp en schaaf snippers van de chocoladereep (of chocolademunt!) en garneer de kruidnoten-appeltaart hiermee. Taart in de oven zetten en op 180 graden bakken voor 50 tot 55 minuten.

kruidnoten-appeltaart

Written By

Special Agent PixyFoody houdt van haar camera, van kookboeken en van gezond & puur eten. Kookboeken zitten bij haar niet onder de vlekken; ze koestert ze om inspiratie op te doen, en vooral om foto’s te bekijken. Door haar lens neemt ze de gerechten waar. Is het eten fotogeniek? Eten mag dus zowel energie geven, als heerlijk smaken en bij voorkeur er ook nog aantrekkelijk uitzien. De verleiding van eten!

2 Comments

  • Hi Tineke.

   Oeps, door alle drukte rondom de feestdagen zijn we helemaal vergeten de antwoorden. Het is misschien een beetje mosterd na de maaltijd, maar hierbij alsnog het antwoord. De suggesties zoals jij ze doet maken er een iets traditionelere appeltaart van. Dat kan natuurlijk als je dat lekker vindt! Experimenteren aan de hand van een recept is altijd leuk om te doen. Laat je het ons weten als je de taart hebt gemaakt? We zijn heel benieuwd!

   Groetjs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *