Recept voor noedelsalade en win een Asian Food Lovers pakket!

Lekker rondstruinen in een toko en de Aziatische geuren opsnuiven vinden we heerlijk. Maar bij ons in de buurt is alleen een kleine (en dure) toko en daarom wijken we eens in de zoveel tijd uit naar een grote toko in Rotterdam. Toen we na ons Arab Food Lovers avontuur hoorden over hun broertje Asian Food Lovers waren we gelijk enthousiast. Een online toko met een enorm aanbod aan Aziatische producten, en gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro. Dat is superhandig voor ons.

Mijn eigen ‘mystery’ box

Bofferds waren we dan ook toen we de gelegenheid kregen het een keer uit te proberen. HittePetit en ik gingen apart van elkaar aan de slag om een gerecht te koken met de producten van Asian Food Lovers. We gingen allebei anders te werk, waar HittePetit een heel gericht boodschappenlijstje had, ben ik eens met open vizier in het aanbod gedoken.

noedelsalade lime leaves asian food lovers

Ik koos uit de verschillende categorieën (Kruiden, Noedels, Sauzen) de producten die mij lekker leken en ook een beetje bij elkaar pasten. Ik koos (geïnspireerd op MasterChef) eigenlijk mijn eigen mysterybox, hoewel natuurlijk niet echt ‘mystery’ omdat ik zelf de ingrediënten koos. Maar ik heb de ingrediënten op mijn aanrecht gezet en ben al kokende naar een recept toe gaan werken. Het resultaat? Boven verwachting lekker. Deze noedelsalade komt in mijn standaard repertoire!

noedelsalade kip asian food lovers

Ingrediënten Noedelsalade voor 3 personen

noedelsalade asian food lovers groenten

Voorbereiden

Week de lime leaves in wat water. Snijd de kipfilet in blokjes en marineer deze in de oesteraus, sojasaus, gemberpuree en knoflook (vooral deze marinade was een absolute winner wat ons betreft!). Rooster de cashewnoten kort in een droge koekenpan. Snijd de courgette en lente-uitjes en knip de bieslook. Zet water op voor de rijstnoedels. Maak een dressing door de chilisaus met de azijn te mixen en voeg wat peper toe.

noedelsalade asian food lovers rijstnoedels

Bereiden

Kook de rijstnoedels volgens de verpakking, maar gooi bij het kokende water ook de lime leaves (inclusief weekwater). Giet de noedels af en spoel af onder de koude kraan. Haal de lime leaves er tussen uit en snijd deze in hele dunne reepjes (verwijder eerst de nerf). De gedroogde lime leaves zijn na het weken en koken echt weer helemaal op volle grootte en sterkte, en vergelijkbaar met de verse- of diepvriesvarianten die we voorheen kochten. Heel handig dus om ze gedroogd in de kast te hebben staan!

Bak de gemarineerde kipfilet in 1 de kokosolie en voeg als de kip gaar is de courgette, champignons en reepjes lime leaf toe en bak even mee. Voeg op het laatst de lente-uitjes toe, roer goed door en zet het vuur uit.

Voeg in een grote kom de noedels bij de dressing. Meng er het kip-groentemengsel door en maak af met cashewnoten, bieslook en eventueel wat sesamzaad. Serveer in een mooie Aziatische kom (wij gebruikten de Soba kom met chopsticks. Op de andere foto’s zie je ook de Kom 15 cm Tokusa Blauw).

Noedelsalade kom

Winnen!

Wil jij ook aan de slag met de producten van Asian Food Lovers? Kies dan of je met mijn gerecht of het gerecht van HittePetit wilt koken. Je kunt namelijk een pakket ingrediënten voor deze gerechten winnen! Geef in de reacties onder het artikel aan welk pakket je wilt winnen en waarom je dit gerecht wilt koken. Je hoeft zelf alleen nog de verse ingrediënten erbij te kopen. Op 21 oktober 2016 maken we de 2 winnaars bekend (voor ieder gerecht verloten we 1 pakket). Deze winactie is inmiddels afgelopen, je kunt niet meer meedoen.

Pakket 1 Noedelsalade

 • Rijstnoedels
 • Lime leaves
 • Oestersaus
 • Sojasaus
 • Gemberpuree
 • Chilisaus
 • Kokosolie

Pakket 2 Kayaku Gohan

 • Japanse rondkorrelrijst
 • Bamboescheuten
 • Sojasaus
 • Saké
 • Mirin
Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

15 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *