Recept voor gezonde zuurkoolschotel

Het wordt al weer koud deze week, dus wat Highway to Health betreft tijd voor een winters gerecht, maar dan wel de gezonde variant natuurlijk. Daarom gebruiken we zoete aardappel in de stamppot en is deze zuurkoolschotel geheel vegetarisch. Dit recept is ook nog eens supermakkelijk om te maken!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 grote zoete aardappels
  • 500 gram wijnzuurkool
  • Halve ananas
  • 75 gram walnoten

gezonde zuurkoolschotel zoete aardappel

Schil de zoete aardappels en snijd in stukken. Breng 700 ml water aan de kook en laat de aardappels er 15 minuten in koken. Doe nu de wijnzuurkool in dezelfde pan en laat nog 15 minuten koken. In de tussentijd schil en snijd je een halve ananas in stukjes. Giet het aardappelzuurkoolmengsel niet af, maar stamp het met een stamper. Roer er de ananas en noten doorheen.

gezonde zuurkoolschotel

Variatie

De iets minder gezonde, maar wel lekkere, variant is met oude kaas eroverheen. Doe hiervoor het geheel in een ovenschaal en rasp er 50 gram oude kaas overheen. Gratineer op 200 graden voor 10 minuten in de oven.

recept gezonde zuurkoolschotel

Written By

Smaakspionnen kunnen niet overal tegelijk zijn. Daarom struinen hun Handlangers ook alle steegjes van de culinaire wereld af op zoek naar nieuwe culinaire ontdekkingen! In gastblogs delen ze hun bevindingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *