Lunch bij Razmataz

razmataz_barIs het een bar, salon, restaurant, is het een plek voor ontbijt of brunch, of voor het halen van een coffee to go? Razmataz op het Hugo De Grootplein is het allemaal. Het zijn eigenlijk 3 panden, elk met hun eigen functie, die met elkaar verbonden zijn. Wij gingen deze keer voor het restaurantgedeelte en wel voor een lunch.

Klassiek Frans

De keuken van Razmataz is klassiek Frans. Chef Stephane Bertet vormt met zijn zoons Kailash en Kyle de basis van de keukenbrigade. Ze koken daarbij oude familierecepten uit Marseille, waar Stephane vandaan komt, aangevuld met invloeden uit Italië.

Vriendje

razmataz_saladeWe bestelden eerst een drankje en hadden zin in iets gezonds. De leuke dames in de bediening vertelden ons wat de sapjes van die dag waren. Wij kozen het ‘Vriendje Vitamientje’, al was het alleen al om de naam. Een lekker frisse mix van sinaasappel, appel en munt. Er waren ook wat meer avontuurlijke varianten met dadels, banaan, amandelmelk, spinazie en dat soort ingrediënten. Maar dat vonden we net iets te heftig bij de lunch.

Lunch

razmataz_broodje hummusOp de kaart staan lekkere broodjes, een soep, een salade en een paar gerechten van de chef. Ik vond het jammer dat er maar één salade was, maar het was gelukkig wel een lekkere: met kastanje, peer, crôutons, lardons, Crottin de Chavignol (heerlijke geitenkaas) en balsamico-tijm-vinaigrette (ook vegetarisch te bestellen). Mijn tafelgenoot ging voor het broodje met huisgemaakte hummus met gegrilde groenten, artisjok en cherrytomaat. Erg lekker allebei. De salade was helaas niet echt maagvullend als je er geen broodje bij eet, maar hij was wel heel erg goed.

Diner

De kaart voor het diner ziet er overigens veelbelovend uit: als entree bijvoorbeeld gebakken coquilles omwikkeld met Pancetta met druiven en afgeblust met Madeira en Cognac, als hoofdgerecht een parelhoenbout gevuld met risotto en truffel, omwikkeld met Prosciutto, geserveerd met gebakken bospaddenstoelen en gnocchi… En dan lekker afsluiten met verse vijgen gemarineerd in frambozenpuree, geroosterd in de oven, geserveerd met een crumble van amandel en fleur de sel met een crème anglaise met sinaasappel en Cointreau…

 

We’ll be back (of hoe zeg je dat in het Frans?)!

Razmataz

Adres: Hugo de Grootplein 7, 1052 KV Amsterdam

Web: Razmataz.nl

Onder de Loep: Razmataz is een Frans restaurant/café/salon waar je terechtkunt voor alle eetmomenten van de dag.

Written By

Petra de Jong schrijft onder PuurPetra, omdat ze van eten en drinken houdt dat zo puur mogelijk is, maar ook van ‘puur genieten’ in de breedste zin van het woord. Van patat tot kreeft en van bier tot champagne. Haar culinaire helden zijn Donna Hay en Anthony Bourdain. Donna Hay omdat haar recepten altijd heel puur zijn. Gemaakt met een paar goede ingrediënten, bijzonder gecombineerd en vaak nog makkelijk te maken ook. En niet te vergeten: haar kookboeken zijn prachtig vormgegeven. Anthony Bourdain ontdekte ze op 24Kitchen. Deze chef-kok uit New York reist de wereld rond en beleeft allerlei culinaire avonturen. En daar neemt hij je als kijker helemaal in mee. Wel met een rauw randje, want Anthony schuwt een beetje gevloek of dronkenschap niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *