Post-zwangerschaps bucketlist

Tijdens mijn zwangerschap is er 1 ding dat ik het allermeest gemist heb. Rood vlees! Nog meer dan wijn, rauwe vis of andere heerlijkheden die op de verboden lijst stonden. Ik droomde van filet americain, rood gebakken biefstuk, ossenworst en steak tartare. Toen ik eenmaal was bevallen, ben ik die allemaal 1 voor 1 van mijn post-zwangerschaps bucketlist af gaan strepen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA1. Biefstuk

Een mooie traditie van slagers is om kraamvrouwen een biefstuk cadeau te doen om aan te sterken. Dit kwam echter niet zo vaak meer voor, dacht ik. Totdat mijn man kort na de geboorte bij onze favoriete slager in Vlaardingen was. We kregen van Slagerij Wapenaar 2 prachtige biefstukken cadeau. Een van de leukste cadeaus die eerste week :-). Even kort dichtschroeien in de pan en dan nagaren op lage temperatuur in de oven. Ouderwets gebakken aardappeltjes en boontjes erbij en dan genieten. De topkwaliteit van de biefstuk maakte het echt tot een geluksmomentje. Dank je wel Edwin en Michelle Wapenaar!

steak tartare2. Steak tartare

Al weken voor de bevalling had ik al geregeld dat een goede vriend steak tartare zou komen koken bij ons thuis. Nee hoor, we hoeven geen cadeautje voor de baby. Kom maar lekker steak tartare koken! Een prachtig gepocheerd eitje er overheen. Even je mes erin zetten, zodat het eigeel er mooi overheen druipt. Deze missie was ook geslaagd!

truffel_mayonaise3. Rosbief met truffelmayonaise

PuurPetra en ik hebben elkaar ooit ontmoet toen we collega’s waren in Amstelveen. Vaste prik op vrijdag was dat we broodjes gingen halen bij de Deli-shop in Amstelveen. Mijn absolute favoriet broodje was Broodje Jan. Geen idee wie Jan is, maar hij weet wat lekker eten is! Het is een broodje met rosbief, truffelmayonaise, pijnboompitten, rucola en Parmezaanse kaas. Gelukkig ook makkelijk thuis na te maken. Alles gewoon verkrijgbaar in de supermarkt en de truffelmayonaise koop ik bij Vers Vlaardingen.

 

En zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan. Natuurlijk heb ik ook al onmetelijk veel broodjes filet, ossenworst en paté gegeten. En sushi niet te vergeten. Glaasjes wijn nog met mate in verband met de borstvoeding. De tip van de lactatiekundige was dat het beste moment om een glaasje te drinken is tijdens het geven van borstvoeding. Dan is het bij de volgende voeding weer uit je bloed. Nou kan ik de wijn goed laten staan, maar die tip neem ik af en toe toch ook ter harte. Ik zorg alleen dat ik het niet in het openbaar doe, want dat lijkt me een heel raar gezicht om een borstvoedende moeder wijn te zien drinken.

 

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *