Pinot Grigio rosé: Frisse zomerwijn!

De verjaardag van de oudste ProefPuber is de ideale gelegenheid om twee nieuwe rosé wijnen te proeven. We genieten van een strak blauwe lucht op een warme zomerdag en een goed gezelschap. Met maar liefst 8 personen hebben we ons op de twee nieuwkomers gestort; beiden een Pinot Grigio rosé en de hamvraag was dus of de smaken overeen zouden komen, of ondanks dezelfde druif toch zouden verschillen.

pinot grigio rosé tafel

Pinot Grigio Rosé

Rosé is bij uitstek een zomerdrankje, dus in deze periode komen vaak nieuwe varianten op de markt. De Hema heeft voor deze zomer maar liefst drie nieuwe (heel betaalbare) rosé’s in het assortiment. Wij kozen de Umbrele van de Pinot Grigio, om deze tegen de nieuwe rosé van Barefoot aan te zetten. Beiden zijn van de Pinot Grigio druif gemaakt en rosé van deze druif heeft een typerende prachtige koperachtige of bijna oranje kleur. Ons valt ook direct op dat beide wijnen een nagenoeg vergelijkbare, lichte kleur hebben.

pinot grigio rosé glas

Hema Umbrele Pinot Grigio Rosé

De Umbrele komt uit Roemenië en valt direct in de smaak bij mijn gezelschap! Deze rosé heeft een fruitige afdronk. Wij drinken hem als aperitief, goed gekoeld en beoordelen hem collectief als een heel frisse rosé, die een klein beetje prikkelt op de tong. Niet te zoet, niet te droog. Vers zomerfruit is er heerlijk bij. Je hebt hem voor 5 euro al in je koelkast liggen en dat vinden wij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!

pinot grigio rosé kleur

Barefoot Pink Pinot Grigio

Het Califonische wijnhuis Barefoot leverde de andere Pinot Grigio Rosé. Je kent vast andere wijnen van dit wijnhuis wel, met de voetafdruk als logo op het etiket. De nieuwste smaak is de Pink Pinot Grigio. Hij wordt gelanceerd als een combinatie van witte wijn en rosé, waardoor hij minder zoet zou zijn dan een ‘normale’ rosé. Na de Umbrele echter, wordt hij toch nog behoorlijk zoet beoordeeld. Het fruitige van perzik halen we er goed uit, maar de afdronk is toch een beetje wrang. Wij typeren de wijn eerder fruitig als fris. Wij zouden hier iets hartigs bij kunnen serveren. De verkoopadviesprijs is 5,49 euro, nét ietsje duurder dus dan de Umbrele uit Roemenië.

pinot grigio rosé fles

Unaniem: Op naar de Hema!

Wat stop je deze zomer in de picknickmand of serveer je in de wijnkoeler op je terras? Als je ze niet naast elkaar drinkt (en dat is meestal niet het geval), is de Barefoot waarschijnlijk een zachte, middeldroge wijn, die het in vergelijking tot de meeste (vaak toch vrij zoete) rosé’s prima doet. Bij ons was het oordeel echter unaniem en stak de Umbrele duidelijk boven de Barefoot uit. Voor een lekkere, frisse rosé kun je deze zomer dus prima bij de Hema terecht!

Onder de loep

Barefoot is het populairste wijnhuis ter wereld, met de meeste awards. Lees het verhaal op www.barefootwine.nl

 

Written By

Druk-druk-druk… That’s me! Klein van stuk en altijd bezig. Druk met werk en thuis met mijn twee pubers. Eten is voor mij vooral een sociale activiteit. Ik kook graag en het liefste als ik uitgebreid tijd heb. Al 20 jaar geniet ik van een kookclub met vrienden uit mijn studententijd! Heerlijk om elkaar na al die jaren nog steeds te treffen, rond een goed gevulde tafel met passende wijnen. Bij voorkeur dus een vérse, zelfgemaakte pasta, maar uit pragmatische overwegingen wordt ook het vaak een kant-en-klare variant... Het ‘koken-voor-iedere-dag’ is een ander verhaal. Het best is lastig om iedere dag iets lekkers op tafel te zetten, met kieskeurige kids. Toen ze klein waren had ik ‘Kindermenuutje-met-een-parapluutje’ bedacht, om meer variatie in kindermenu’s in restaurants te promoten. De jongens kregen regelmatig nieuwe dingen voorgeschoteld, onder het mom van een test-recept. Tot ze er achter kwamen dat het vooral een idee was. En dat deze HittePetit vééél te druk was om er écht werk van te maken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *