Picknick in de stad

Met een collega wilde ik even snel in het centrum van Rotterdam een kop koffie drinken. Of in mijn geval dan thee, maar dat zeg je nou eenmaal nooit. We komen terecht bij Picknick. Een heerlijk no nonsense koffie-/ontbijt-/lunchtentje. We concluderen dat het lekker goedkoop is om gewoon niks aan je muren en plafonds te hoeven klussen en dat het er ook nog eens stoer industrieel uitziet. Win-winsituatie!

Huisgemaakt

Maar goed we hebben stiekum toch ook wel trek, dus kiezen allebei de meatloaf met gegrilde aubergine. Het gehaktbrood is goed gekruid en duidelijk huisgemaakt. Het staat inmiddels niet meer op de kaart, maar des te meer reden om weer eens langs te gaan voor een ander lunchgerechtje.

lunch_picknick_rotterdam

Perfecte eenvoud

Het perfectioneren van eenvoud noemen ze het bij Picknick en daar zijn ze zeker goed in. De gerechten op de ontbijt- en lunchkaart zijn meestal biologisch en duurzaam. Ook is er Wifi aanwezig, dus ons overleg verloopt vlot. Voor in de auto op weg naar de volgende afspraak grijpen we nog even een lekkere havermoutkoek mee.

havermoutkoek_picknick_rotterdam

Picknick Rotterdam

Adres: Mariniersweg 259, 3011 Rotterdam, Nederland

Website: Picknickrotterdam.nl

Onder de loep: No nonsense ontbijt-/lunchtentje met goede koffie en seizoensgebonden, huisgemaakte, meestal biologisch en
duurzame gerechten op de kaart.

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *