Klaar voor de zon met rosé van Pays d’Oc

The Harbour ClubEen zomerse dag op een terras … daar hoort toch een roseetje bij. Als je dan ook nog eens op het mooie terras van The Harbour Club in Amsterdam zit, is het helemaal feest. We waren daar op uitnodiging van Pays d’Oc IGP, een kwaliteitslabel voor wijnen uit de Languedoc-Roussillion streek. En nou moeten we eerlijk zeggen dat het zonnetje zich helaas niet liet zien, maar we zagen ons van de zomer al helemaal zitten op het prachtige terras.

Verwend in oude wijnterminal

Pays d'Oc rose bij The Harbour ClubMaar we zaten dus binnen, en dat is toch een mooi alternatief voor een zonnig terras. Een prachtige grote ruimte, die ook nog eens heel toepasselijk was voor een wijnproeverij. The Harbour Club is namelijk gevestigd in een oude wijnterminal, waar vroeger de wijn werd gebotteld. En we werden goed verzorgd, omdat het personeel me best zielig vond als zwangere op een wijnproeverij, werd ik extra in de watten gelegd.

Let’s taste

Maar goed, omdat ik dus niet actief mee kon proeven, had ik versterking meegenomen. We introduceren hierbij een nieuwe special agent: WentelSteef. En die vond het natuurlijk heel vervelend dat hij mee moest met mij :-). Hij proefde voor mij de volgende zomerse rosé wijnen van Pays d’Oc IGP:

  • Pays d'Oc roseLes Jamelles, Grenache Gris, 2012. Fruitig en toegankelijk, maar daardoor ook een beetje vlak en saai
  • Corette, Cinsault, 2012. Wow, deze is spannend! Een droge krachtige rose, die een beetje peperig smaakt. Deze gaan we nog lang onthouden
  • Sacha Lichine, Le Poussin Rose, Grenache-Cinsault-Syrah-Vermentino, 2012. Bloemig en een beetje ziltig. De salade nicoise die we erbij eten drukt de wijn  helaas een beetje weg
  • Val d’Orbieu, St. Martin Réserve, Syrah, 2012. Zacht en vettig. We zouden het bijna omschrijven als stroperig, waardoor deze ook erg bijzonder is
  • Aimery, Sieur d’Arques, Cabernet Sauvignon, 2012. Stroef en de droogste van het stel. Maar in combinatie met de geserveerde bouillabaisse wordt deze wijn een stuk minder droog en daardoor wat toegankelijker.

<image002.jpg>Over Pays d’Oc IGP

Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn kwaliteitslabel gecertificeerd door Bureau Véritas Quality France. Deze regio is erkend door de Europese unie en is een collectief merk. Pays d’Oc IGP vertegenwoordigt zo’n 2600 bedrijven (privé wijnkelders, coöperaties en wijn handelaren) en 20.000 wijn producenten. In 2013 werden in Nederland meer dan 36 miljoen flessen verkocht onder dit label. Het Pays d’Oc gebied omvat de Languedoc-Roussillon streek (waaronder de gebieden Hérault, Aude, Gard, Pyrénées-Orientales en zes dorpen in Lozère). Pays d’Oc IGP is volume marktleider in export van Franse wijnen, in Nederland is 23% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden. Voor meer informatie zie Paysdoc-wines.com.

The Harbour Club

Adres: Cruquiusweg 67, Amsterdam

Website: Theharbourclub.nl

Onder de loep: Wist je dat The Harbour Club 5.000 flessen rosé per jaar serveert? Alle wijnen uit dit artikel staan de komende periode op de kaart. Aanrader om die eens te gaan proberen op een zonnige dag!

 

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *