Pays d’Oc pop-up wine bar: een wijnpareltje in hartje Amsterdam

Vol trots presenteert Pays d’Oc IGP  zijn Pays d’Oc pop-up wine bar in Odeon te Amsterdam. Je moet er snel bij zijn want je hebt maar 12 dagen om te genieten van een groot aantal wijnen uit de Zuid-Franse wijnregio Languedoc-Roussillon.

pays d'oc pop-up winebar glas

Klein maar fijn

De kleine ruimte op de eerste verdieping van Odeon is professioneel omgetoverd is tot een heuse wijnbar. Van 1 november tot en met 12 november 2017 kun je hier borrelen onder het genot van kwaliteitswijnen. Achter de bar staan twee sommeliers die je graag helpen een keuze te maken uit het ruime assortiment. Ze schenken elke namiddag en avond meer dan 40 open wijnen. In de bar hangt een ontspannen sfeer waar zowel de wijnkenner als de hobby drinker zich thuis voelt.

pays d'oc pop-up winebar bord

Prijs van een huiswijntje uit de kroeg

Een vriendelijke hostess schenkt ons een eerste wijn. We starten met een zacht en ronde Astelia Cabernet Sauvignon. Terwijl we van deze wijn genieten en wat weg kletsen verkennen we de ruimte en de kaart. Het aanbod is enorm. Opvallend is de zachte prijs van de wijnen. Je betaalt hier hetzelfde per glas als een huiswijntje in de stamkroeg. Dit terwijl de wijn en de entourage een geheel ander niveau aannemen.

pays d'oc pop-up winebar astelia

Passie

De sommeliers schenken en vertellen vol passie over hun wijnen. De wijnbar heeft een toegankelijke uitstraling. Met een paar zitjes, tafeltjes en wat plek aan een hoge bar voor het raam is dit een mooi plekje om met zijn tweetjes te borrelen en bij te kletsen. De tweede wijn die ons wordt aangeboden is een Provenquire Semillon-Vermentino. Ook deze brengt een volle smaaksensatie. Met zoveel wijnen op de kaart vinden we het zeker de moeite waard nog eens terug te komen.

pays d'oc pop-up winebar provenquiere

Pays d’Oc pop-up wine bar

Adres: Odeon, Singel 460, Amsterdam
Open: Van woensdag 1 november tot en met zondag 12 november 2017 van 16.00 uur tot 23.00 uur
Website: Paysdocwines.com
Onder de loep: Je voelt en proeft de passie!

pays d'oc pop-up winebar provenquiere odeon

Written By

Er valt zoveel te verkennen, te proeven en te proberen. Mijn filosofie is om open te staan voor nieuwe dingen en zo je smaak te verbreden. Los van het experimenteren in de eigen keuken probeer ik te verdwalen in Amsterdam. Op die manier kom je de leukste kleinste en grotere restaurantjes en cafeetjes tegen. Het liefste bestel ik hier een onbekende gerecht om te elke keer weer opnieuw te zien waar dit diner me brengt. -Not all who wander are lost-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *