Falcona’s vegetarische Albanese Pasul recept

Eerder deze maand beschreef ik al de jeugdherinneringen van de zusjes Falcona en Eglona. Zij voelen zich echt thuis bij Pasul; een Albanese bonensoep. En nu heb ik hen zelfs ook nog zo ver gekregen het Pasul recept met ons te delen!

Vegetarische Pasul

Vaak wordt in een Pasul recept gebruik gemaakt van vlees, maar dit is een vegetarische variant. Ook laten we het brood, dat er normaal gesproken bij wordt geserveerd, deze keer achterwege. Aangezien de witte bonen even tijd nodig hebben om te weken, heb je ongeveer 3 uur bereidings- en kooktijd nodig. Of je zet natuurlijk de bonen de avond van tevoren in de week, dat scheelt weer.

Pasul recept ingredienten

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen

  • 1 kg droge witte bonen
  • 3 Turkse groene pepers
  • 3 winterpenen
  • 2 grote witte uien
  • 3 eetlepels olijfolie
  • gerookte paprikapoeder
  • peper
  • zout

pasul recept in pan

Bereiding Pasul recept

Spoel de bonen af en laat ongeveer 2 uur weken in koud water. Kook ze in een pan met ruim kokend water. Deze pan is de basis van je Pasul. Na 45 minuten koken verhit je drie eetlepels olijfolie in een kleine koekenpan. Doe er een grote eetlepel gerookte paprikapoeder bij. Snel roeren totdat alle olie vermengd is met de paprika. Pas op dat het niet verbrandt. Dan direct vermengen met de bonen. Met een beetje kookvocht de rest van het mengsel uit de koekenpan verwijderen en toevoegen aan de Pasul.

Pasul recept ruiken

Serveren

Kook de bonen nog 15 minuten door totdat de ze naar jouw persoonlijke smaak gaar zijn gekookt. De een houdt van een iets steviger boon, de ander meer van romig. Pasul serveer je met witte rijst. Kook deze volgens de verpakking. Daarnaast wordt Pasul begeleid door een Bulgaarse schapenfeta (deze lijkt het meeste op de Albanese kaas) en een salade, die bestaat uit blokjes komkommer, tomatenpartjes en rauwe ui. Je gebruikt geen dressing, alleen zout.

Morgen nog lekkerder

Pasul recept serveren
Ik kan je beloven dat dit gerecht na 24 uur nog lekkerder is, doordat de bonen zich volledig tegoed hebben gedaan aan alle smaken die dit gerecht rijk is.

Tags from the story
, , , , ,
Written By

MissMundo is al sinds kind een ontdekkingsreiziger wiens hart in de fik gaat van lekker eten, mensen en hun inspirerende verhaal. Ruim 20 jaar reisde ze over de wereld. Als special agent gaat ze voor de Smaakspionnen langs de wereldkeukens in 40 gerechten op zoek naar het geheim: "Van welk eten gaat je hart in de fik en waarmee ben je echt thuis?"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *