Makkelijk recept voor pastasalade Caprese: binnen 15 minuten klaar!

Deze pastasalade Caprese is een van de makkelijkste recepten ooit op dit blog! Binnen 15 minuten klaar en je hoeft je fornuis alleen te gebruiken om de pasta te koken. Terwijl de pasta kookt, bereid je de andere ingrediënten voor. Je hebt zelfs nog tijd om de tafel te dekken en iets lekkers in te schenken. Maar de pastasalade Caprese is natuurlijk in een grote (Tupperware) bak ook handig mee te nemen naar een picknick, boottochtje of barbecue!

pastasalade caprese

Wat heb je nodig voor pastasalade Caprese?

  • 250 gr pasta
  • 300 gr buffelmozzarellabolletjes (wij gebruikten die van Galbani)
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 20 blaadjes basilicum
  • 3 el groene pesto
  • Goede olijfolie
  • Peper en zout

pastasalade caprese olijfolie

Bereiden

Breng gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Op de foto gebruiken we pasta die we uit Italië hebben meegenomen (die geribbelde randjes zijn zo lekker). Maar in iedere pastasalade kun je prima andere kleine stevige pasta gebruiken, zoals fusilli, farfalle of penne. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en laat de buffelmozzarellabolletjes uitlekken. Je kunt natuurlijk ook gewone mozzarellabolletjes gebruiken. Maar in een pastasalade is juist het sappige, beetje natte, effect van de buffelmozzarella erg lekker. Je proeft echt het verschil, en het is het beetje extra geld echt waard. Pluk 20 blaadjes basilicum van de takken en houd een mooi topje apart voor de garnering. Als de pasta gaar is spoel je die af onder een koude kraan en laat je het uitlekken.

Serveren

Pak een mooie schaal en doe de pasta erin. Schep er de pesto doorheen samen met de olijfolie (best een beetje veel mag wel) en zout naar smaak. Roer er de de tomaatjes, mozzarella en basilicum door en maak af met versgemalen peper. Garneer met het topje basilicum. Eventueel kun je nog wat rucola bij de pastasalade Caprese serveren.

pastasalade caprese rucola

Fotocredits: PixyFoody

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *