Moestuinoogst: Paksoi uit eigen tuin

Paksoi uit eigen tuinMoestuintjes

Wie kent ze niet? De bekende bruine gerecyclede bakjes, om zaad in te kiemen? Ook wij gingen hier thuis aan de slag. En tot onze vreugde ontstonden er echt wortelplantjes, radijs, tuinkers. En zo ook paksoi. Eigenlijk geen groente die ik snel in mijn boodschappenkarretje gooi. Maar paksoi uit eigen tuin? Het proberen waard!

Paksoi uit eigen tuin

Hoe herken je paksoi? Het is een langwerpige open kool met groene bladeren en spierwitte bladstelen van Aziatische origine. De groente is het gehele jaar verkrijgbaar In Nederland, vaak geïmporteerd vanuit Israël, Azië of Spanje. Mijn zelf gekweekte paksoi had niet van die dikke witte delen, juist heel schattig klein en smal. Variatie is dus mogelijk. Maar wat er dus mee te doen? Google gestart, en de recepten verschijnen wel op je scherm. Voor mij een eenvoudig recept, met eigen inbreng.

Paksoi op Aziatische wijze

Paksoi uit eigen tuin gesneden

Ingrediënten

  • 1 hele paksoi
  • 2 tenen knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 blikje uitgelekte zwarte oogbonen
  • Sesamzaad

Bereiden

Snijd de witte stelen van de paksoi in kleine stukjes en de bladeren in reepjes. Fruit in kokosolie de ui en knoflook, en voeg de in stukken gesneden paksoistelen toe. Voeg de laatste 2 minuten de groene bladeren toe, met de bonen. Schenk er een drupje ketjap bij. Kook ondertussen zilvervliesrijst, er serveer de paksoi met geroosterde sesamzaad eroverheen gestrooid en nogmaals wat ketjap.

Paksoi uit eigen tuin receptOnder de loep

Een verrassing uit eigen tuin wordt een verrassend lekker maaltje. Ik hoor graag zulke ervaringen van jullie. Wie volgt?

Tags from the story
, , , ,
Written By

Special Agent PixyFoody houdt van haar camera, van kookboeken en van gezond & puur eten. Kookboeken zitten bij haar niet onder de vlekken; ze koestert ze om inspiratie op te doen, en vooral om foto’s te bekijken. Door haar lens neemt ze de gerechten waar. Is het eten fotogeniek? Eten mag dus zowel energie geven, als heerlijk smaken en bij voorkeur er ook nog aantrekkelijk uitzien. De verleiding van eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *