PuurPetra

MVDF-portret_kleinIk ben Petra de Jong, oftewel Smaakspion PuurPetra. Waarom deze bijnaam? Omdat ik houd van eten en drinken dat zo puur mogelijk is, maar ook van ‘puur genieten’ in de breedste zin van het woord. Van patat tot kreeft en van bier tot champagne.

Mijn culinaire helden

Mijn culinaire helden zijn Donna Hay en Anthony Bourdain. Donna Hay omdat haar recepten altijd heel puur zijn. Gemaakt met een paar goede ingrediënten, bijzonder gecombineerd en vaak nog makkelijk te maken ook. En niet te vergeten: haar kookboeken zijn prachtig vormgegeven. Anthony Bourdain ontdekte ik pas kortgeleden op 24 kitchen. Deze chef-kok uit New York reist de wereld rond en beleeft allerlei culinaire avonturen. En daar neemt hij je als kijker helemaal in mee. Wel met een rauw randje, want Anthony schuwt een beetje gevloek of dronkenschap niet. Maar wat een fantastische baan heeft hij! Of ‘had’ moet ik zeggen, want hij is inmiddels helaas gestopt.

Over smaak valt te schrijven

In het dagelijkse leven ben ik zelfstandig tekstschrijver onder de naam Bureau-P. In oktober 2012 richtte ik mijn bureau op, na jarenlange ervaring als communicatieadviseur bij verschillende bedrijven. Ik wilde mij volledig gaan richten op het tekstschrijven als freelancer. Ik schrijf nu teksten voor diverse opdrachtgevers, bijvoorbeeld voor hun websites, blogs, brochures, uitnodigingen etc. Op een gegeven moment kwam DelicaTessa met het idee van de Smaakspionnen en vroeg of ik mee wilde doen. En of ik dat wilde! Want wat is er nu leuker dan je werk met je passie combineren: schrijven over eten & drinken dus!