Oude Noorden ontdekkingstocht

In Rotterdam is op culinair gebied te veel te ontdekken om het te bundelen in 1 kaartje. Daarom hebben we eerder al onze tips voor Katendrecht gegeven. Dit keer is het de beurt aan het Oude Noorden!

  • Zino. Een ‘urban bistro’ met origineel en kwalitatief goed eten. Verrassende smaakcombinaties die ook nog eens goed paren met de geadviseerde wijnen. Klein opgezet, intiem tentje met ouderwetse gastvrijheid aan de Zwaanshals.
  • Tosca. Mediterraans restaurant met vakantiegevoel.

Vakantiegevoel bij Tosca op het terras

  • Destino. Heerlijke Spaanse keuken met originele en zeer smaakvolle tapasgerechten. In de zomer met een ruim terras aan de waterkant!
  • Kookpunt. 4000 m2 foodporn, onze favoriete kookwinkel!
  • Lof der zoetheid. Knus tentje waar de dames een heerlijke high tea serveren. Een samovar op tafel, met verschillende eigen theemelanges erbij. Natuurlijk vergezeld door zoete taart, scones met dikke room en jam. Maar daarbij ook broodjes met biologisch beleg, bonbons, repen en verschillende soorten hartige taart.

High_tea_lof_der_zoetheid

  • Bertmans. Leuk ontbijt & lunch tentje wat de naduk legt op vegetarische / veganistische gerechten.

salade_bataat_eendenborst_bertmans

  • Frans van de Polder. Groenteboer / fruit / delicatessen waar de verse sapjes altijd 1 Euro zijn.
  • Hopper Coffeebar & Artisan Bakery. Koffiebar met ook een leuke lunchkaart.
  • Restaurant de Jong. Helemaal officieel ligt dit restaurant van chef Jim de Jong net buiten het Oude Noorden, maar wij hebben er zo lekker gegeten, dat we hem gewoon meetellen.

Jim_de_jong

En natuurlijk is er altijd nog een lijstje van namen, waar ook wij nog eens naar toe moeten!

  • Mevrouw Meijer. Al veel te lang op ons lijstje, wordt nu echt tijd om eens langs deze superbistro te gaan.
  • FG Noodle Bar. Stel voor 10 Euro je eigen noodle gerecht samen. Fantastisch low budget concept van topchef Francois Geurds.
  • Speck. Take away restaurant van de makers van Tosca, waar ze pizza, lasagne en ander comfortfood verkopen.
  • Ijssalon doppio. Volgens sommigen het lekkerste ijs van Rotterdam en heerlijke espresso.
Tags from the story
,
Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *